Pressmeddelande

Glimstedt toppar listan över ledande fastighetsjurister

Publicerad

Advokatfirman Glimstedt är enligt Fastighetsvärldens senaste nummer (#9, 2017) ledande inom fastighetsjuridik. Efter att i flera år toppat Fastighetssveriges lista har Glimstedt även tagit förstaplatsen i Fastighetsvärldens undersökning om Sveriges främsta fastighetsjurister.

Rankinglistan som nyligen publicerades bygger på summan av de underliggande fastighetsvärden i avslutade transaktioner och finansieringsuppdrag som skett under juli 2016 – juni 2017. Glimstedt rapporterade en transaktionsvolym om 69,3 MDR, på andra plats rapporterades 60,7 MDR och tredjeplatsen 49,4 MDR.

Siffrorna vittnar om ett intensivt år:

–          Det senaste året har varit ett av det mest hektiska år hittills för oss som arbetar med fastighetstransaktioner och finansiering. Vi har sedan lång tid tillbaka fått förtroendet att medverka i ett stort antal transaktioner men under det senaste året har även vår finansieringsgrupp växt kraftigt. Förutom att vi företrätt våra etablerade klienter har vi fått ett stort antal nya klienter som etablerat sig på den svenska fastighetsmarken. Del av dessa nya aktörer har vi dessutom varit delaktiga i tillskapandet av, vilket självklart genererat ett stort antal affärer. Vi har verkat i hela näringskedjan vilket innefattat förvärv, finansiering och notering. Marknaden är fortfarande aktiv men man kan se en större försiktighet vad gäller projektbolag med långa ledtider där finansieringen har blivit svårare, säger Jan Litborn, Managing Partner på Glimstedt Stockholm.

Glimstedts fastighetsteam, med advokaterna Jan Litborn och Erik Borgblad i spetsen, hanterar hela spektrumet av fastighetsrelaterad rådgivning, inklusive finansiering. Under året var Glimstedt till exempel rådgivare när Diös förvärvade en fastighetsportfölj för 4,5 miljarder kronor från Castellum, ett team lett av Andreas Höhling och Jan Litborn, samt när Svenska Handelsfastigheter förvärvade sju handelsfastigheter från Standard Life, lett av Johan Stridbeck.

Glimstedt är en advokatbyrå med ovanligt lokal närvaro. Vi finns på 13 orter i Sverige och tre i Baltikum, vilket betyder att vi alltid är nära och kan bygga riktigt starka relationer med våra klienter på plats. Samtidigt är det aldrig långt till en specialist, eftersom vi är en fullservicebyrå med kompetens inom alla affärsjuridiska områden. Skicklighet, engagemang och stor förståelse för alla klienters affärer gör att vi är en stabil partner hela vägen.

Annons