Pressmeddelande

FRISQ och Atea inleder samarbete

Publicerad

FRISQ och Atea Sverige AB tecknar ett strategiskt samarbetsavtal för att kunna tillhandahålla efterfrågade helhetslösningar för vårdgivare. FRISQ Care kommer i och med samarbetet att ingå i Ateas produktkatalog för Sverige. Kommande halvår kommer FRISQ, Atea och Apple att genomföra en roadshow och besöka vårdgivare runt om i landet i syfte att demonstrera hur vårdgivare kan använda FRISQ Care och samtidigt få stöd kring hårdvara och relaterade tjänster. 

Atea och FRISQ har beslutat att teckna ett samarbetsavtal kring marknadsföring, försäljning och distribution av FRISQ Care med kringliggande tjänster. Samarbetet innebär att man kommer att kunna tillhandahålla både mjukvara, hårdvara och stödjande tjänster (t ex Mobile Device Management och säkerhetstjänster) i den mån vårdgivaren så önskar. Genom samarbetsavtalet kommer FRISQ Care kunna levereras förinstallerad och färdigkonfigurerad på hårdvara (till exempel på en iPad).

”Bästa upplevelsen av FRISQ Care får vårdpersonalen om de använder iPad som plattform och därför är det viktigt att det är smidigt för vårdgivaren att få en helhetslösning där iPaden är färdigkonfigurerad när den levereras. I och med samarbetet med Atea kan våra kunder få just detta, vilket vi vet kommer att vara uppskattat.” – Martin Irding, FRISQ

Atea är idag största leverantör av it-infrastruktur i Norden och Baltikum. I Sverige har Atea avtal med nästan alla landsting och kommuner för mjukvara, hårdvara och tjänster. Bolaget omsätter över 12 miljarder kronor i Sverige.

Atea är också Sveriges enda Apple Authorised Enterprise Reseller och erbjuder tjänster för alla Apples produkter inklusive livscykelhantering, finansiering, säkerhet, support, och teknisk kunskap för driftsättning.

”Vi ser stor potential för FRISQ Care då det har saknats den här typen av vårdplans-applikationer med patientinvolvering på marknaden. Att den primära plattformen för vårdpersonalen kommer vara Apples iPad ser vi extra positivt på eftersom den borgar för flera lösningar som skapar nytta inom sjukvården på en och samma plattform. FRISQ Care är ett naturligt steg i att göra sjukvården effektiv och mobil.” – Simon Norman, Atea 

Annons