Sponsrat Sponsrat

Foyen har biträtt Stena Renewable vid investering i den största vindparken i södra Sverige hittills

Publicerad 2020-01-31


Stena Renewable kommer under våren 2020 att påbörja byggnation av vindpark Åby-Alebo i Mönsterås kommun, som med 36 vindkraftverk därmed blir den största vindparken i södra Sverige. Genom sin lokalisering kommer vindparken att ge ett viktigt tillskott av elproduktion i ett område som idag har ett underskott. Anläggningen beräknas stå klar och kunna leverera el under 2022. 

Totalt investerar Stena Renewable 1,7 miljarder i projektet. Vindkraftverken levereras av Vestas, har en totalhöjd på 200 meter och en samlad effekt på 155 MW. 

Foyen Advokatfirma har biträtt Stena Renewable vid förhandlingar avseende leveransavtal och serviceavtal. Medverkande jurister hos Foyen har varit Jacob Hamilton och Johanna Hellström. 

För mer information kontakta:
Jacob Hamilton, advokat och delägare på Foyen
0737-19 51 49, jacob.hamilton@foyen.se 

Om Foyen 

Foyen är en affärsjuridisk advokatbyrå som grundades 1987. Våra huvudområden är bygg- och fastighetsbranschen, teknikintensiv industri, gruv-och skogsnäring, offentliga affärer, energisektorn, miljöområdet, IT-juridik samt branschöverskridande affärsjuridik. Våra tre viktigaste grundpelare för verksamheten är branschfokus, affärsförståelse och en absolut spetskompetens inom relevanta rättsområden för våra branscher. Vi är idag ca 90 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Falun.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in