Pressmeddelande

Foyen har biträtt Åby Travsällskap i samarbetsprojekt för mässanläggning och hotell

Publicerad

Foyen_6_4.jpg

 

Åby Travsällskap har ingått ett samarbete med Klövern i ett projekt avseende mässanläggning och hotell i anslutning till Åbytravet i Mölndal. Projektvärdet uppgår till cirka 500 miljoner kronor och uthyrningsbar yta till 30 000 kvm.

Projektet ska genomföras i ett samägt bolag – i vilket Klövern äger 70 procent och Åby Travsällskap äger 30 procent – och omfattar uppförande av en mässanläggning om 15 000 kvm, hotell om 8 000 kvm, kontorsytor och övriga ytor om totalt 7 000 kvm samt en sammanbyggnad av entrédelen med Åby Travsällskaps befintliga ytor.

– ÅbyTravet står inför en historisk utvecklingsperiod som kommer att leda fram till en multiarena av
världsklass där travsporten står i centrum, säger ÅbyTravets VD Nils Andreasson.

Första inflyttning i mässanläggningen är beräknad till januari 2019. Hotellet väntas stå klar sommaren 2019. Artexis Easyfairs kommer att driva mässanläggningen och HKC Hotellutveckling AB kommer att driva hotellet.

Foyen har varit rådgivare till Åby Travsällskap i projektet. Ansvarig advokat hos Foyen har varit Oscar Wackling.

För mer information kontakta:
Oscar Wackling, advokat på Foyen
0703–508056, oscar.wackling@foyen.se

Om Foyen
Foyen är en advokatfirma som redan vid starten 1987 mejslade ut tre grundpelare för verksamheten: branschfokus, affärsförståelse samt en absolut spetskompetens inom relevanta rättsområden för våra branscher och det har fallit väl ut. Vi är idag ca 80 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Falun.

Våra huvudområden är bygg- och fastighetsbranschen, teknikintensiv industri, gruv-och skogsnäring, offentliga affärer, energisektorn, miljöområdet, IT-juridik samt branschöverskridande affärsjuridik.

Annons