Pressmeddelande

Foxway förvärvar företaget Teqcycle och stärker sin position på den tyska marknaden

Publicerad

Foxway har förvärvat Teqcycle Solutions GmbH, det ledande tyska företaget av inbyteslösningar för mobiltelefoner. Förvärvet är ytterligare ett steg i Foxways strategi att bli det ledande företaget i Europa av cirkulära IT-tjänster.  

Foxway har vuxit kraftigt de senaste åren, både genom organisk tillväxt på cirka 20 procent per år, samt genom förvärv av liknande företag inom branschen. Idag arbetar mer än 1300 personer inom gruppen och omsättningen är strax över 7 miljarder kronor.  

Teqcycle samlar in använda IT-enheter från olika samarbetspartners och säkerställer en smidig återförsäljning via den mest lämpade kanalen. Företaget rapporterade under 2022 en omsättning på 320 miljoner kronor och har cirka 50 anställda. Med huvudkontoret i München, ges Foxway en möjlighet att ytterligare expandera sitt cirkulära erbjudande på den tyska marknaden. 

– Efterfrågan på begagnad elektronik har ökat i Europa. Därmed är det extra viktigt att hitta effektiva lösningar för att samla in mobiler, förlänga dess livslängd genom teknikuppgraderingar och slutligen säkerställa att dessa får ett nytt liv på marknaden igen. Detta skapar cirkulära beteenden och gör förändring på riktigt. Teqcycle ger oss möjlighet att ytterligare stärka vårt erbjudande på den tyska marknaden och genom gemensamma insatser erbjuda våra kunder och partners hållbara IT-tjänster, säger Martin Backman, VD på Foxway.  

Foxways huvudfokus är cirkulära tjänster som inbyteslösningar, hårdvara som tjänst, gradering och värdeökning genom reparation av enheter. Teqcycle har en stark position inom återförsäljning av mobiler och har under många år varit en nyckelpartner till leverantörer, operatörer och återförsäljare.  

– Genom Teqcycles ledande position på den tyska marknaden, är vi glada att få vara med och bidra till Foxways vidare expansion inom och utanför Europa. Våra team förenas i passionen att förändra IT-industrin till att bli och agera mer cirkulärt och därmed bli mer hållbar. Vi ser fram emot att utöka vår affär under Foxways paraply och addera värde till företaget och dess partners och kunder, säger Sebastian Neubeck, VD på Teqcycle. 

Taylor Wessing agerade som legala rådgivare till Foxway. Finansiell due diligence utfördes av PWC. Säljarna representerades av Lucia Spieth och Noerr som juridiska rådgivare och skatterådgivare. 

För mer information, vänligen besök: www.foxway.se

Kontakter:  
Martin Backman, VD på Foxway 
martin.backman@foxway.com 
+46 708 64 42 22 

Sebastian Neubeck, VD på Teqcycle  
sebastian.neubeck@teqcycle.com 
+49 160 749 82 65 

Vår ambition är att vara det ledande företaget i Europa för hållbara IT-tjänster och återvinning av elektronik. Vi vill ta hand om våra kunder och framtiden på samma gång. Och med vår unika affärsmodell så kan vi det. Från det att kunden köper enheten tills den dagen den skrotas på ett miljövänligt sätt. Tiden där emellan så skapar vi digitalt liv, utvecklar befintliga enheter och tar hand om de enheter som inte går att använda längre. Alla steg hanteras in-house, vilket gör oss unika på marknaden.

Annons