Sponsrat Sponsrat

Fler och fler plattformar för att hyra lägenheter

Publicerad 2020-02-24

Det har blivit allt vanligare för privatpersoner och företag att hyra lägenhet via online-baserade plattformar. Det som gjort detta populärt är säkert att dessa plattformar online ger den presumtive hyresgästen tillgång till ett mycket större urval än vad som tidigare var fallet. Detsamma gäller för den som hyr ut en lägenhet, för denne får tillgång till en marknad av en storlek som han eller hon tidigare aldrig kunnat nå. Det är detta som gör välbygga plattformar online så attraktiva för både uthyrare och hyrare.

Varför är det attraktivt med online-baserade plattformar för att hyra lägenheter?

Det som gör det attraktivt med att hyra lägenheter på en online plattform är samma skäl som gör att det är attraktivt att köpa andra saker online, utbudet är mycket större och det är koncentrerat till en plats och för de som hyr ut så kan de nå många fler potentiella kunder online än vad de kunde i den fysiska världen. Att genomföra själva köpet är också mycket smidigare online.

Det är dessa anledningar som gör online-plattformar så relevanta och så intressanta på marknaden.

Kommer marknaden att fortsätta att växa?

Marknaden för att hyra ut lägenheter online kommer helt säkert att fortsätta att växa. Visserligen är det tjugo år sedan internet slog igenom på allvar och så man tycka att det borde vara en mättad marknad som man pratar om när det gäller lägenheter, och andra typer av hyresobjekt, men så är det inte. Det finns enorma mängder objekt på marknaden som ännu inte är listade online och det finns också en hel del luft avseende under vilka perioder dessa objekt är tillgängliga. Det kan till exempel vara så att det skulle kunna gå att göra lägenheter tillgängliga både under en kortare och längre period med ganska små förändringar av hur uthyraren planerar sin bostad för uthyrning.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in