Sponsrat Sponsrat

Financer.com publicerar guide om aktier - Handel med aktier ökar bland svenskarna 2021

Under 2021 började fler svenskar att handla med aktier. Statistik pekar framför allt på att fler unga svenskar har fått upp intresse för att börja aktiespara. Valet av aktier och aktiemäklare kan dock många gånger kännas som rena rama djungeln. Financer.com har nyligen publicerat en guide om aktier och de bästa aktiemäklarna för att vägleda individer.

Publicerad 2021-10-12

Pandemin och de snabba svängarna på börsen har medfört till svenskarnas ökade intresse för aktiehandel. En annan anledning till det ökade intresset är att det numera är lättare att lära sig om aktier. Tillgången till gratis utbildning och vägledning finns nu att få på nätet. En hemsida som lägger stort fokus på guider och vägledning är Financer.com. Läs guiden här: jämför aktiemäklare och börja handla med aktier.

Hemsidan har nyligen publicerat stor guide som guidar besökare till att komma igång med aktier och hur man jämför olika aktiemäklare.

“Vi på Financer.com har samlat de främsta aktiemäklarna i Sverige för att göra det enklare att komma igång med aktier. Individer behöver också se över sina egna krav och därefter jämföra de olika aktiemäklarnas villkor. På så sätt man kan enkelt hitta det bästa och mest prisvänliga alternativet”, säger pressansvarig på Financer.com.

Financer.com lägger också stor tyngd i att skaffa kunskap om de aktier man är intresserad av. I början är det också smart att framförallt investera sina pengar i stabila företag som har en lång och lönsam historia. På så sätt kan man minska riskerna med sin aktiehandel något.

Enligt statistikmyndigheten SCB är det framför allt andelen unga aktieägare som fortsätter öka i stadig takt i landet. Statistik visar att ökningstakten är som snabbast bland 21–30-åringar.

Under juni 2021 uppgick aktieförmögenheten till 11 650 miljarder kronor för svenska börsnoterade aktier. Detta var en ökning med hela 2 031 miljarder kronor. Dessutom fortsatte andelen av befolkningen som äger aktier att öka mellan januari-juni 2021. Intresset för att handla med aktier verkar inte avstanna inom den närmsta tiden.

Presskontakt

Tobias Ahlqvist, Country Manager Financer Sverige

tobias@financer.com

Vill du också synas här med ditt pressmeddelande? Läs mer här: https://www.cision.se/produkter-tjanster/premiumkanaler/realtid/

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in