Pressmeddelande

En trigger to change – AIAR rekryterar välkänd musikartist

Publicerad

Under de senaste månaderna har EdTech-startupen AIAR genomgått en explosiv resa. Från att på rekordtid ha blivit världens näst mest nedladdade applikation inom digital marknadsföring, till att nu öppna en A-runda för att ta in €1.6M som ett vitalt steg mot att bli världens största generiska plattform för self-learning. Det senaste tillskottet till AIARs stjärnteam är en ny COO – Denise Lopez.

Denise Lopez har mer än 25 års erfarenhet i nöjesbranschen som musiker, artist och låtskrivare, såväl som en renodlad entreprenörsanda och god erfarenhet av att hantera stora grupper med kreativa människor. Somliga kanske undrar varför företaget har valt att anställa en musiker och artist till en så pass viktig roll som COO. Här menar företagets grundare och VD – Rufus Lidman – att för att ta sig längre än alla andra så måste man våga utmana status quo och våga göra saker annorlunda… att våga förändra världen. Och just däri ligger värdet av en trigger to change.

  • Det här är exakt varför vi rekryterade Denise. Hon är en av våra triggers to change. Och det visade sig redan dag 1 – helt plötsligt hade vi inte bara flyttat till ett nytt fantastiskt kontor, utan vi var även funktionsdugliga efter en timme. Om inte det här är ett signum av en fullkomligt fenomenal COO så vet jag inte vad som är. Denise har drivet och entreprenörskapet, enastående people skills och en skarp förmåga att se vad som behövs både på mikro- och makronivå. Dessa saker är självklart grundläggande karaktärsdrag för en COO, men Denise har även något som man inte vanligtvis ser på en COOs resumé – hon har passion. En passion för både lärande och att hjälpa andra människor.

Precis som för många andra i AIAR-teamet så är dessa läranderelaterade frågor ytterst personliga. Denise menar att denna typ av brinnande passion är en nyckelfaktor till framgång.

  • När jag fick bättre insikt i vad AIAR skapar förstod jag att jag verkligen kan vara med och göra skillnad. Det här handlar om att hjälpa folk. Att förändra liv. Vi snackar sådana ingredienser som kärlek, passion och en vilja att lära. Jag menar, varför skulle lärandet inte vara roligt? Kan man dessutom göra lärande till något folk inte bara drar nytta av, utan faktiskt älskar att hålla på med… ja, då snackar vi verkligen ”revolutionerande” på riktigt, säger Denise.

Personalisering och gamification är två av många ingredienser i AIARs planer, men Denise vill utforska fler sätt att göra lärandet underhållande och roligt.

  • AIARs mål att demokratisera lärandet för alla världens människor är ett nervkittlande stort åtagande, men när drivkraften är något så oerhört starkt som passion – när man gör något som man verkligen brinner för – då är ingen utmaning för stor. Människorna på det här företaget brinner minst sagt för vad de gör. Det är exakt den typen av känsla som jag vill ingjuta i “produkten”. Jag vill att vi gör lärandet magiskt. Jag vill att folk ska känna en pirrande känsla i magen när de lär sig nya saker. Och det är här min bakgrund som artist kommer in – att skapa just den underbara känslan är något jag arbetat med hela mitt liv, säger Denise.

AIAR använder avancerad teknologi med artificiell intelligens för att personalisera lärandet för alla jordens olika människor i deras resa att revolutionera lärande för alla jordens människor. Med hjälp av mobil microlearning i kombination med AI- och AR-teknologi, är deras mål att göra kunskap tillgängligt för alla människor på jorden, oavsett vem och var de är.

Annons