Pressmeddelande

Bricknode lanserar Bricknode Fund Manager för fondadministration

Publicerad

Bricknode (www.bricknode.com) har lanserat en ny vertikal baserad på plattformen Bricknode Financial Systems med namn Bricknode Fund Manager (www.bricknodefundmanager.com) som ett molnbaserat verktyg för fondbolag där de kan hantera sina fonder, innehav och investerare.

Bricknode har expanderat sin portfölj av tjänster med Bricknode Fund Manager som är ett molnbaserat verktyg för fondbolag där de kan hantera sina fonder, innehav och investerare. Fondbolag har länge behövt använda flera olika system, som måste användas på samma gång, för att sköta sina verksamheter.

Med Bricknode Fund Manager behöver ett fondbolag eller fondhotell/transfer agent endast använda ett system för att hantera sina investeringar och investerare tillsammans med att distribuera sina NAV till olika mottagare. Den här nya vertikalen samexisterar i samma plattform som Bricknode Broker vilken även kan användas av fondbolag och värdepappersbolag för att hålla investerarnas depåer samt stödjer olika försäkringsskal som ISK.

På samma sätt som för övriga tjänster tillämpar Bricknode en fullständigt transparent prismodell som finns online. Fondbolag, mäklarfirmor och utvecklare kan använda Bricknodes öppna API för att bygga egna integrationer ovanpå kärnan för att ytterligare automatisera sina processer. Genom Bricknodes Marketplace kan utvecklare och FinTech-innovatörer publicera sina applikationer och uppnå omedelbar distribution till kunder.

“I och med lanseringen av Bricknode Fund Manager har vi nu verktyg för både buy-side-deltagare och sell-side-deltagare inom samma plattform och kan uppnå många nätverkseffekter. Fondbolag producerar finansiella produkter som mäklarna säljer och genom att existera i samma system kan en realtidslänk etableras mellan dessa företag.

Exempelvis är detta ett fantastiskt sätt för nystartade fonder att få distribution genom de värdepappersbolag som är anslutna utan att någon overheadkostnad uppstår på interaktionen mellan dessa. Efter att tidigare ha drivit min egna fond som en Commodities Trading Advisor i USA är jag väldigt nöjd med den här produkten och ser fram emot att få använda den själv i framtiden!”, sade Stefan Willebrand, VD och medgrundare av Bricknode.

”Vi har använt allt det vi har lärt oss under de dryga 10 år som vi har utvecklat molnbaserade tjänster för finansbranschen och skapat den här produkten med input från flera fonder. Vi har verkligen försökt att göra ett användarvänligt gränssnitt och göra något komplext till något enkelt med fokus på användaren.”, sade Erik Ekblom, Produktansvarig för Bricknode Fund Manager.

Annons