Pressmeddelande

ARVAL LANSERAR ‘‘TOTAL FLEET’’

Publicerad

EN STRATEGISK PLATTFORM FÖR RAPPORTERING ONLINE TILL DE KUNDER SOM ARBETAR MED FLERA LEVERANTÖRER INOM FULLSERVICELEASING MED EN SAMLAD VY ÖVER VAGNPARKENS NYCKELTAL. 

Arval, ledande multi-brand leverantör inom lösningar för fullserviceleasing av bilar lanserar Total Fleet. Denna unika rapporteringsplattform ligger hos en fristående tredje part och ger vagnparkschefer som arbetar med flera olika leverantörer för hantering av tjänstebilsflottan, en samlad vy kring deras strategiska nyckeltal (KPI).

ETT EXEMPELLÖST INITIATIV INOM LEASINGINDUSTRIN

Total Fleet kommer hjälpa Arvals kunder, som arbetar med flera leverantörer samtidigt, från bördan att behöva samla data från dessa olika källor. Detta förenklar det strategiska beslutsfattandet, med alla viktiga aspekter som rör hela vagnparken i åtanke, oberoende av vem de beställer sina tjänster ifrån.

Det kommer att ge vagnparkschefer en snabb, intuitiv och fullt anpassningsbar 360-graders översikt av vagnparken, baserad på fyra nyckeltal:

 • Vagnparken: aktiva fordon, leveranser, returer och planerade returer
 • Utgifter: totala, in-, ut- och vid slutet av kontraktet-utgifter
 • Användning: utvecklingen av kontraktsvillkor, vagnparks- och kontraktsavvikelser
 • CSR: Koldioxidutsläpp och klimatpåverkan
 • Total Fleet kommer successivt att driftsättas i de länder där Arval har en närvaro under 2017 och kommer göras tillgängligt för både lokala och internationella (IBO) kunder.

  ETT ANVÄNDARVÄNLIGT VERKTYG

  Tack vare användarvänlig och intuitiv ergonomi är både uppladdning av data och att generera strategiska rapporter snabbt och enkelt att hantera.

  En kund till Arval som fick möjligheten att testa tjänsten under testfasen kommenterade: ”Detta initiativ är väldigt uppskattat från ett kundperspektiv, och borde ses som omstörtande på ett positivt sätt. Det är kul att se våra strategiska partners brygga de servicebrister som finns på marknaden och lyssna på våra behov som kunder. Vi hoppas att andra leasingföretag nu kommer stödja initiativet så att både slutkunder och den bredare vagnparksbranschen kan dra fördel av detta. Möjligheten att förenkla min rapportering och att kunna leverera en högre grad standardisering för data och transparens över flera marknader och partners ses som en bra värdeadderande servicemöjlighet för både vagnparkstjänster och hanteringen”

  ”Vårt mål är att alltid svara till våra kunders utvecklingsbehov och skapa mervärde för dem. Total Fleet är det bästa sättet för vilken kund som helst som arbetar med flera leverantörer samtidigt att frigöra personalen som arbetar med hanteringen av vagnparken från att överbelastas av arbete som inte är värdeadderande och ge dem möjligheten att analysera den sammantagna vagnparken korrekt för att fatta de rätta besluten”, kommenterade Philippe Bismut, CEO, Arval.

  EN STANDARDISERAD OCH SÄKRAD LÖSNING

  Total Fleet möter alla de nödvändiga kraven från ett konkurrenslagstiftnings- och dataskyddsperspektiv. Total Fleet finns, underhålls och hanteras av en oberoende IT-tjänsteleverantör. Vid kundens begäran att skicka data till plattformen kan kundens leasingleverantörer få tillgång till Total Fleet-katalogen direkt för att ladda upp deras vagnparksdata. Uppgifterna och rapporterna är endast tillgängliga för kunderna. Varken Arval eller de andra leasingföretagen har tillgång till uppgifterna eller den konsoliderade vyn.

  I det nuvarande läget förväntar Arval att när kunderna efterfrågar att ladda upp data till plattformen, kommer andra leasingföretag att göra sitt bästa för att producera och ladda upp data i den angivna tidsramen och se till att den bästa datakvaliteten levereras till kunderna. För det ändamålet har Arval inrättat en standardiserad uppsättning data som idag redan är till stor del tillgänglig från de olika rapporteringsverktygen på marknaden, och är således säkerställd i att kunderna kommer att få vad de behöver för att fatta de rätta strategiska besluten kring sin vagnpark.

  TOTAL FLEET: MÖJLIGHETEN TILL EN LÖSNING FÖR HELA MARKNADEN

   “Arval tror att i slutändan kommer kunderna att tjäna på en lösning för hela marknaden och kommer att vara fortsatt öppna för diskussioner med andra leasingföretag för att positionera plattformen som en lösning som delas av hela branschen”, sammanfattar Bismut.

  Total Fleet kommer göras tillgängligt under samma utsträckning till kunder i Element-Arval Global Alliance, särskilt till Element-kunder i USA, som varit angelägna att få tillgång till en tjänst av det här slaget under en tid.

  Presskontakt:

  Arval

  Malin Malm, Arval, Försäljningsdirektör – malin.malm@arval.se – 08 – 799 88 90

  Northern Link PR

  Björn Dahlgren, Northern Link, PR-kontakt för Arval – bjorn@nlpr.se – 076 – 160 37 60

  Om Arval:
  Arval grundades 1989 och ägs av BNP Paribas. Företaget specialiserar sig på fullserviceleasing och erbjuder internationella företag, små- och medelstora företag samt yrkesverksamma skräddarsydda lösningar som optimerar de anställdas rörlighet. Arval eliminerar även de risker som är förknippade med vagnparksförvaltning. Expertrådgivning och högkvalitativ service, grundstenarna i Arvals kundlöfte, infrias av mer än 6 400 anställda i 28 länder och företagets totala vagnpark består av 1 028 142 fordon världen över (december 2016).
  www.arval.se 

  Om Element-Arval Global Aliance
  Vi förvaltar mer än tre miljoner fordon i 50 länder där våra kunder dra nytta av en omfattande global skala, expertråd, digitala verktyg, global rapportering, harmoniserad service och ett team för alla konton med en enda kontaktpunkt. Element-Arval Global Alliance är den längsta stående strategiska alliansen inom vagnparkshanteringsindustrin och världsledande inom vagnparkshantering.
  www.elementarval.com 

  Om BNP Paribas:
  BNP Paribas är en ledande bank i Europa med internationell räckvidd. Den har en närvaro i 74 länder och har fler än 190 000 anställda, varav 146 000 i Europa. Företaget rankas högt inom sina kärnverksamheter; Domestic Markets och International Financial Services (vars banknätverk och finansiella tjänster för konsumenter täcks av Retail Banking & Services) samt Corporate & Institutional Banking, vilka servar två sorters kunder: företagskunder och institutionella investerare. BNP Paribas Group hjälper alla dess kunder (individer, föreningar, entreprenörer, små- och medelstora företag, företagskunder och institutioner) att förverkliga sina projekt genom lösningar som sträcker sig från finansiering, investeringar, sparande och försäkringsskydd. I Europa har BNP Paribas Group fyra huvudmarknader (Belgien, Frankrike, Italien och Luxemburg) och BNP Paribas Personal Finance är marknadsledande inom konsumentutlåning. BNP Paribas utökar nu dess integrerade konsumenttjänstemodell inom Medelhavsländerna, Turkiet, Östeuropa samt ett stort nätverk i den västra delen av USA. Företagets tjänster inom Corporate & Institutional Banking och International Financial Services är bland de ledande i Europa och är på stark frammarsch i Amerika och även med en snabbväxande och stadig verksamhet i Asien- och Stillahavsområdet.
  www.bnpparibas.se 

  Annons