Annons

Annons

Poulsen tar över efter Borg i Kinnevik

Det blir dansken Henrik Paulsen som tar över posten som vice styrelseordförande i Kinnevik efter Anders Borg, som under helgen lämnat styrelsen. Poulsen invaldes i Kinneviks styrelse stämman 2017 och är vd för vindkraftsbolaget Dong Energy.

Henrik Poulsen är verkställande direktör för Dong Energy, ett företaget inom havsbaserad vindkraft. Innan han tillträdde sin tjänst på Dong Energy år 2012 var Henrik verkställande direktör för det danska telekomföretaget TDC mellan 2008 och 2012, meddelar Kinnevik i ett pressmeddelande på söndagskvällen. 

Dame Amelia Fawcett kvarstår i rollen som investmentbolagets vice ordförande, vid sidan av Poulsen.

-Det gläder mig att Henrik antar rollen som vice styrelseordförande i Kinnevik. Sedan han valdes in i maj har Henrik varit en mycket aktiv styrelseledamot och bidragit med stor branscherfarenhet och operativ kunskap till styrelsens diskussioner. Jag ser fram emot att arbeta ännu närmare honom i hans nya roll som vice styrelseordförande, säger styrelseordförande Tom Boardman i en skriftlig kommentar. 

Annons

Annons

Valberedningen som representerar mer än 50 procent av rösterna i bolaget står bakom styrelsens beslut att utse Henrik Poulsen till vice styrelseordförande.

Anders Borg lämnade under lördagen Kinneviks styrelse till följd av sitt beteende under den uppmärksammade festkvällen i Stockholms skärgård förra fredagen, en händelse som blivit mycket omskriven och diskuterad i media. 

”I en situation med stor uppmärksamhet i media väljer jag lämna mitt uppdrag som vice ordförande i Kinneviks styrelse och styrelseledamot i Bima av omsorg om bolagen”, skrev Anders Borg på sin Facebooksida i lördags kväll.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons