FinansNyhet

Platzer tappar CFO

Publicerad

Lennart Ekelund väljer att sluta som CFO på fastighetsbolaget Platzer i Göteborg. Han lämnar sin tjänst i september. ”Annat ska få ta större plats i mitt liv.”

Realtid.se

Lennart Ekelund.
Foto: Press

Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det är inget lätt beslut att lämna Platzer, men jag har bestämt mig för att istället låta andra intressen ta större plats i mitt liv och kombinera det med uppdrag i egen verksamhet, kommenterar han beslutet.

Annons

Platzer har inlett rekryteringen av en ny CFO.

– [Han] har varit en central kugge och klippa i bolaget sedan 2009 (…)  Samtidigt har det varit (…) extremt hög arbetsbelastning för Lennart (…) och att [han]nu lämnar för att ägna mer tid åt annat (…) är fullt förståeligt, kommenterar Platzers vd P-G Persson.

Bolaget äger och utvecklar kommersiella fastigheter i Göteborgsområdet och äger en uthyrningsbar yta som uppgår till cirka 800.000 kvadratmeter, till ett värde av 16 miljarder kronor. Platzer är noterat som ett midcap-företag på Stockholmsbörsens.

Annons

Nyligen sålde fastighetsmagnaten Erik Paulsson hela sitt innehav om 5 miljoner A-aktier i Platzer till Länsförsäkringar Skaraborg.

Efter affären är A-aktieägarna i Platzer Fastigheter Holding Ernström & C:o med 11 miljoner aktier, Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän med 5 miljoner aktier och Länsförsäkringar Skaraborg med 4 miljoner aktier.

Annons