FinansNyhet

Platzer listas på Nasdaq Large Cap

P-G Persson, vd för Platzer. Foto: PressbildP-G Persson, vd för Platzer. Foto: Pressbild
P-G Persson, vd för Platzer. Foto: Pressbild
Publicerad

Från och med 4 januari 2021 handlas Platzer Fastigheters aktie på Nasdaq Large Cap.

Realtid.se

På Large Cap finns företag med ett börsvärde som överstiger 1 miljard euro. Platzers börsvärde uppgår idag till cirka 12 miljarder kronor.

Platzer Fastigheter är ett fastighetsbolag inom kommersiella fastigheter, såväl kontor som logistik, i Göteborg. Platzer kombinerar ett långsiktigt fastighetsägande och stabila kassaflöden med en intressant portfölj av pågående och potentiella utvecklingsprojekt. 

I november 2013 börsnoterades Platzer på Nasdaq Stockholm, Mid Cap. Sedan börsnoteringen har bolagets fastighetstillgångar vuxit från 7 miljarder kronor till 22 miljarder kronor. Från och med 4 januari 2021 handlas Platzers aktie på Nasdaq Large Cap. Revisionen baseras på det genomsnittliga marknadsvärdet under november månad. Bolagets börsvärde uppgår idag till cirka 12 miljarder kronor.

Annons

– Att bli ett Large Cap-bolag är väldigt stimulerande och samtidigt ett kvitto på att såväl vår strategi som vårt dagliga arbete skapar värde för våra aktieägare. Vår förhoppning är att Platzer blir mer synligt för fler potentiella investerare på Large Cap. Ambitionen är att fortsätta växa med 2-3 miljarder kronor per år i fastighetsvärde genom aktivt ägande, nettoförvärv och utvecklingsprojekt, säger P-G Persson, vd för Platzer i en skriftlig kommentar.

Se Realtids tv-intervju med P-G Persson här >>

 

Annons

 

 

Annons