Annons

Annons

Universal Music söker Legal & Business Affairs Manager

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 

Med legendariska etiketter som bl.a. Def Jam, Capitol Records, Island Records, Virgin EMI Records och Interscope har Universal en unik blandning av nya talanger, etablerade artister och superstjärnor. Bland våra svenska artister finns namn som Tove Lo, Hov1, Lars Winnerbäck, Lova, Seinabo Sey, ABBA, Norlie & KKV samt Vargas & Lagola. Universal Music är Sveriges och världens ledande musikbolag. Universal Music i Sverige är helägda av Universal Music Group.

Nu söker vi en erfaren jurist till Universal Musics Legal & Business Affairs avdelning.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Legal & Business Affairs Manager kommer du att arbeta med ett brett spektrum av juridiska frågor. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och spänner över alla legala områden som finns på ett musikbolag – t ex förhandling och upprättande av avtal, projektledning, rättsutredningar, varumärkesbevakning, avtalshantering, bolagsrättsliga frågor och rådgivning i allehanda frågor som dyker upp i den dagliga verksamheten. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med övriga kollegor på juristavdelningen, som fungerar som ett internt stöd till bolagets ledningsgrupp, royalty- och ekonomiavdelning, A&Rs, projektledare samt övriga verksamhetsområden.

Vem är du?

Vi söker dig som har svensk juristexamen och arbetat minst fem år på advokatbyrå och/eller bolag. Du har erfarenhet från musikbranschen och du kan rättigheter. Du har stor erfarenhet av att upprätta och förhandla avtal. Du är van att arbeta i en internationell miljö och du arbetar obehindrat på såväl svenska på engelska. Du arbetar som bäst i en miljö med högt tempo och snabba puckar, där du får arbeta nära affären. Samtidigt är det viktigt att du är välstrukturerad, effektiv och duktig på att prioritera utan att tumma på kvalitén.  Du är flexibel och prestigelös, har en stor social kompetens och mycket lätt för att samarbeta. Självklart har du också ett stort musikintresse och brinner för immaterialrättsliga frågeställningar. Utmärkta kunskaper i svenska och engelska är ett måste.

Du erbjuds

Du erbjudes en bred och spännande roll på Sveriges och världens ledande musikbolag där du får arbeta tillsammans med drivna kollegor som delar ditt intresse för musik. Du kommer sitta i historiska lokaler på Banérgatan i Stockholm.

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Universal med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se. Varmt välkommen med din ansökan via www.jurek.se

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85