Annons

Annons

Två kreditjurister till Swedbank

Sista ansökningsdatum: 
14 augusti 2019
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
Chef: Christian Johansson +46 72 2355068
Chef: Christina Lagerström +46 70 5375704
Christian Brolin +46 70 2706931
Finansförbundet: Åke Skoglund +46 8 58590288
SACO: Henrik Joelsson + 46 40 242508

Om tjänsterna

Vi söker nu två kreditjurister till Group Legal Commercial som är den enhet inom Swedbank som ansvarar för juridisk service till bl.a. affärsområdena Svensk Bankverksamhet, Financial Restructuring & Recovery och Large Corporates & Institutions. Vi är idag drygt 50 jurister, varav cirka 25 arbetar primärt med olika typer av företagsrelaterade kreditärenden.

Kreditjurist till Svensk Bankverksamhet

Den ena juristen är tänkt att arbeta som stöd för Svensk Bankverksamhet och kontorsrörelsen. I den här rollen kommer du i huvudsak att arbeta med den löpande juridiken inom kreditområdet med betoning på olika slag av kredit- och säkerhetsavtal på företagssidan men även med avtals-, associations-, insolvens- och säkerhetsrätt samt i viss mån processrätt. I arbetet ingår också att leda interna utbildningar och delta i bankens interna projekt. Tjänsten är förlagd till Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg.

Kreditjurist till Large Corporates & Institutions

Affärsområdet Large Corporates & Institutions (LC&I) ansvarar för Swedbanks största företagskunder och institutioner och har även internationell verksamhet med filialer i bland annat Norge, Finland, USA och Kina. Det är inom detta område som den andra juristen ska arbeta med olika typer av lånefinansiering såsom t.ex. syndikerade lån, fastighetskrediter samt förvärvs- och projektfinansiering.

Vi arbetar nära affären och ses som en starkt bidragande faktor till affärsområdets kontinuerliga framgångsresa. Vi har även nära samarbeten med många svenska och utländska advokatbyråer. För andra typer av ärenden är det bankens jurist som ansvarar för upprättande och förhandling av relevant dokumentation. Tjänsten är förlagd till LC&I:s kontor nära Hötorget i centrala Stockholm.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollerna

För tjänsten som riktar sig till Svensk Bankverksamhet och kontorsrörelsen söker vi dig som har en juristkandidatexamen och minst fem års erfarenhet av juridiskt arbete från bank och/eller advokatbyrå och/eller myndighet. Vi ser också positivt på sökanden som har längre erfarenhet inom området men detta är inget krav för tjänsten. Vi lägger särskild vikt vid kompetens och erfarenhet rörande legala frågor kopplade till krediträtt i vid bemärkelse.

För tjänsten som riktar sig till LC&I söker vi dig som har en juristkandidatexamen och minst tre års erfarenhet av juridiskt arbete från bank och/eller advokatbyrå. Vi förväntar oss att sökande har kompetens och erfarenhet rörande hantering av större lånefinansieringsärenden.

Gemensamt för tjänsterna är att även kunskap och erfarenhet rörande finansbolagsfrågor, bolagsrätt och företagsekonomi värdesätts. Förutom ett stort engagemang krävs god analytisk förmåga, bra samarbets- och kommunikationsförmåga och goda kunskaper i engelska. Det är också viktigt att du har en hög arbetskapacitet och drivkraft kombinerad med affärsmässighet samt en pragmatisk och lösningsorienterad inställning.

Som kreditjurist hos Swedbank får du möjlighet att jobba självständigt och nära affären samtidigt som du får stöd av duktiga och trevliga kollegor. Du får även möjligheten att utveckla ditt svenska och internationella kontaktnät i en spännande bankkoncern. Välkommen in med din ansökan!

Kontaktpersoner:
För tjänsten som riktar sig mot Svensk Bankverksamhet: Christina Lagerström, christina.lagerstrom@swedbank.se, +46 70 537 57 04, alt. Christian Brolin, christian.brolin@swedbank.se, +46 70 270 69 31

För tjänsten som riktar sig mot LC&I: Christian Johansson, christian.johansson@swedbank.se, +46 72 235 50 68

 

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.