Snabbfakta

Sista ansökningsdag

15 augusti 2020

Ort

Stockholm

Har du frågor om tjänsten?

Christina Lagerström +46 705 37 57 04

Har du en passion för juridiska frågeställningar som exempelvis förhandlingar samt upprättande av kreditavtal och säkerhetsdokumentation?

Vi är idag drygt 50 jurister varav cirka 25 är kreditjurister och arbetar främst med företagskrediter och därmed sammanhängande juridiska frågeställningar som exempelvis förhandlingar samt upprättande av kreditavtal och säkerhetsdokumentation. Nu söker vi en jurist med erfarenhet av obeståndsrätt som är intresserad av att arbeta med legala frågor kopplade till stora och medelstora företagskrediter. I nuläget är vi primärt i behov av att förstärka jurist-teamet som arbetar mot Bankens avdelning som hanterar risk- och problemengagemang, FR&R. Vi tillämpar en flexibel arbetsfördelning och beroende av arbetsbelastningen och bankens behov av resurser inom andra områden, kan din kompentens komma att utnyttjas inom andra delar av banken och då främst inom Group Legal Commercial.

Arbetet omfattar även deltagande i projektarbeten samt att man håller i utbildningar. 

Vi söker dig som har:

En juristkandidatexamen, gärna tingsmeritering och minst fem års erfarenhet av juridiskt arbete från bank, myndighet och/eller advokatbyrå. Vi lägger särskild vikt vid kompetens och erfarenhet rörande legala frågor kopplade till obestånd och vana av att hantera formella och informella rekonstruktioner av problemengagemang. Kompetens och erfarenhet rörande legala frågor kopplade till företagskrediter är en förutsättning för rollen.  Även kunskap och erfarenhet rörande annan typ av förvärvs- och projektfinansiering, finansbolagsfrågor, bolagsrätt, processrätt och företagsekonomi värdesätts. Förutom ett stort engagemang krävs god analytisk förmåga, bra samarbets- och kommunikationsförmåga och goda kunskaper i engelska.  Det är också viktigt att du har en hög arbetskapacitet och drivkraft kombinerad med affärsmässighet samt en pragmatisk och lösningsorienterad inställning. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt och även ha mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Du kanske tidigare har jobbat med 

  • Obeståndshantering och/eller företagskrediter på bank/finans, myndighet eller advokatbyrå

Möjliga nästa karriärsteg

  • Annan specialistroll inom Group Legal
  • Arbeta inom bankens övriga affärsområden

"Bli en del av vårt team och...

Få möjlighet att arbeta med olika former av kreditjuridik i nära samarbete med erfarna och trevliga kollegor. Du får också möjlighet att utvecklas inom en mängd områden rörande bank och finans, där ingen dag behöver vara den andra lik.

Som del i vårt juristteam är du ofta i händelsernas centrum där du tillsammans med bankens ekonomer/specialister gemensamt tar fram bästa möjliga lösningar för banken. Du är även en del av hela Swedbanks juristfunktion och får möjlighet att skapa värdefulla relationer i en komplex och spännande bankkoncern.

Som chef för gruppen är jag mån om att mina medarbetare utvecklas och har kul på jobbet!

Vi ser fram emot din ansökan senast den 2020-08-15. 

Kontaktpersoner

Chef och ansvarig för kreditjuridik: Christina Lagerström +46 705 37 57 04,
FR&R: Ellinor Rettig + 46 73 059 97 41
Finansförbundet: Åke Skoglund +46 8 58590288
SACO: Henrik Joelsson + 46 40 242508

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Swedbank är en inkluderande arbetsgivare och diskriminerar ingen utifrån kön, ålder, sexuell läggning eller sexuell identitet, etnicitet, religion eller funktionshinder- alla är välkomna. 

Vill du annonsera här?

På Realtids platsannons­marknad hittar du spetskompetens i branschen.