Annons

Annons

Sweco söker en koncernjurist till Stockholm

Sista ansökningsdatum: 
31 mars 2019
Placeringsort: 
Stockholm
Kontaktinformation: 
Rosita von Feilitzen: 073-540 57 07

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Din kommande roll

Som bolagsjurist vid koncernjuridik kommer du att bli en viktig del av ett litet dynamiskt team inom en stor koncern. Du kommer ha ett vidsträckt arbetsfält med varierande arbetsuppgifter så som löpande rådgivning, bolagsfrågor och kontraktshantering även att arbeta med våra förvärv och börsrättsliga frågor. Du måste själv kunna planera ditt eget arbete och prioritera mellan arbetsuppgifterna och du har ett sinne och intresse för affärer. Du kommer också att ansvara för ärenden där externa advokater utför arbete för koncernens räkning.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har en jur. kand. och 4-7 års erfarenhet från advokatbyrå, bolag eller motsvarande. Vi erbjuder ett omväxlande arbete i en spännande bransch där arbetsuppgifterna spänner över de flesta rättsområden. Du har därför ett intresse för att arbeta med olika typer av juridiska frågor men framförallt är kunskaper i bolagsrätt, avtalsrätt och M&A av vikt för tjänsten.

Om dig

Arbetet kräver att du är analytisk och kan driva juridiska frågor relativt självständigt. Du bör ha ett sinne för att systematiskt driva frågor framåt, med den noggrannhet som krävs för ett optimalt resultat. Som person är du utåtriktad, förtroendeingivande och du tycker om att ge råd och stöd till olika delar och nivåer av organisationen. Du är prestigelös, engagerad och rycker gärna in när dina kollegor behöver assistans.  

Vi förutsätter att dina kunskaper i svenska och engelska är utmärkta i såväl tal som skrift eftersom koncernstaben har dagliga kontakter med dotterbolagen i övriga Europa och en stor del av våra affärer sker internationellt. Tjänsten är placerad i Stockholm, på Swecos huvudkontor. Du rapporterar till chefsjuristen och blir en del av Group Legal, som består av fem personer, samt en juriststab i koncernen som utgörs av 20 bolagsjurister.

Sweco erbjuder

Vi erbjuder en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får arbeta med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta globalt med många olika projekt, både i storlek och i karaktär.

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot Din ansökan!

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners. Välkommen med din ansökan och frågor till Rosita von Feilitzen, telefon 073-540 57 07. Skicka din ansökan till: www.vonfeilitzen.se med CV, personligt brev och relevanta betyg och intyg snarast. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag är den 31 mars 2019.