Annons

Annons

Svenskt Näringsliv söker Chefsjurist

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
maria.elvung@jurek.se
0700 90 18 85

Vår chefsjurist går i pension och vi söker nu hans efterträdare. Är du en skicklig jurist som trivs att arbeta med flera kontaktytor, är social och har lätt för att kommunicera samt känner ett starkt engagemang för att arbeta med oss och delar vår vision – företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd – så ser vi gärna att du söker tjänsten!

Arbetsbeskrivning

Juridiken är en integrerad del av Svenskt Näringslivs verksamhet och som Chefsjurist kommer du att få ta ställning till juridiska frågor av väsentlig betydelse för verksamheten. Du kommer i ditt vardagliga arbete att hantera många olika typer av frågor, allt från sedvanliga frågor inom avtals- och associationsrätt till mycket komplexa juridiska frågeställningar. Chefsjuristen är den interna remissinstansen avseende policyfrågor av juridisk karaktär och är även den som utreder och bedömer organisationens stadgemässiga beslutsstruktur. Löpande frågor rör även ofta governance och konstitutionell rätt.

Arbetet innebär även att se till att den juridiska rådgivningen inom Svenskt Näringsliv håller en genomgående hög kvalitet och att det finns en stringens i de juridiska ståndpunkter som tas. Du är den person som chefer och specialister inom organisationen rådfrågar i juridiska ärenden. Vidare samarbetar du med chefsjuristerna inom medlemsorganisationerna.

Chefsjuristen är ansvarig för en jurist, rapporterar till VD och ingår i Svenskt Näringslivs ledningsgrupp och har sin arbetsplats i Näringslivets Hus på Storgatan 19 i Stockholm.

Vem är du?

Du är en mycket erfaren jurist med mer än femton års erfarenhet, du har en bakgrund som gör att du är väl förtrogen med juridisk metod och är en skicklig teoretiker med en mycket god analytisk förmåga. Vi ser också att du under din karriär har haft möjlighet att komma nära näringslivet och har en förståelse och intresse för företagande och har utvecklat en mycket god förmåga att uppmärksamma och identifiera juridiska frågeställningar.

För att vara framgångsrik i rollen som Chefsjurist har du förmågan att samarbeta med flera personer samtidigt på ett strukturerat sätt. Du är skicklig på att hantera det svenska språket i såväl tal som skrift och förenar din goda skriftliga förmåga med en god kommunikativ förmåga. Du är förtroendeingivande, beslutsför och integritetsfull.

Du förväntas arbeta obehindrat på svenska och engelska.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Svenskt Näringsliv med Jurek Rekrytering & Bemanning. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

Om verksamheten

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Det här är vår vision: "Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd".

Svenskt Näringslivs långsiktiga mål är att Sverige ska återta en tätposition i den internationella välståndsligan. För att uppnå detta behövs en bred intressegemenskap kring värdet av företagande och företagsamhet.

Vår verksamhet täcker ett brett fält och vänder sig till olika målgrupper. Vi arbetar med opinionsbildning och kunskapsspridning, utvecklar nya idéer och tar fram konkreta förslag för att skapa ett bättre klimat för företagsamheten.

Vi företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 49 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar. Företag är primärt med i ett arbetsgivarförbund och/eller i en branschorganisation. Genom detta blir de även medlemsföretag i Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringsliv ansvarar för att driva frågor och områden som är viktiga för alla företag, exempelvis skatter, arbetsrätt, utbildning och infrastruktur.
 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Elvung