Sr Legal Counsel, Group Legal Affairs & Compliance, Lantmännen

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 18 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 60 miljarder SEK på årsbasis.

Vi söker nu en Senior Legal Counsel, Group Legal Affairs & Compliance.

Arbetsbeskrivning

Som Senior Legal Counsel, Group Legal Affairs & Compliance, kommer du arbeta med Lantmännens koncernövergripande legala frågor och ansvara för den legala supporten till Lantmännens koncerngemensamma funktioner i nära samarbete med Group General Counsel. Din roll kommer bl.a. att innefatta arbete med koncernens bolagsstyrning och att utveckla de juridiska processerna på koncernnivå. Du kommer också att stödja Group Treasury i finansieringsfrågor och stödja medlemsavdelningen i juridiska frågor kopplade till den kooperativa ägarstrukturen. Vidare kommer du bistå i koncernövergripande M&A-projekt och andra strategiska projekt samt koordinera och kravställa mot externa juridiska ombud.

Du kommer att tillhöra Group Legal Affairs & Compliance och rapportera till Group General Counsel. I verksamheten, som drivs i sex affärsområden, finns totalt ett 10-tal jurister. Din arbetsplats blir på Lantmännens huvudkontor i Stadshagen i centrala Stockholm. Resor, i första hand inom Sverige, kan förekomma i tjänsten.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad svensk juristexamen har arbetat minst fem år på affärsjuridisk advokatbyrå och/eller bolag. Du har en bred affärsjuridisk kompetens med särskild inriktning mot associationsrätt och bolagsstyrning och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en noterad miljö. Har du arbetat med M&A eller finansiering är det meriterande.

Som jurist har du ett stort kommersiellt intresse och trivs som bäst när du får arbeta nära verksamheten. Du är driven och uthållig, van att arbeta självständigt och ta initiativ. Du har en stor social och kommunikativ förmåga och du inger förtroende hos dem du möter. Samtidigt är du strukturerad och van att prioritera och göra relevanta riskavvägningar och du har hög integritet. Då rollen innebär många internationella kontaktytor talar och skriver du, förutom svenska, engelska flytande.

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Du erbjuds

Du erbjuds en ny och central roll som koncernjurist på norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Du kommer arbeta nära Group General Counsel och du blir en del av ett starkt juristteam. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan – från jord till bord. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Lantmännen med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 18 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 60 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se.

Lediga jobb

Jurek

Group Compliance Manager to Alfa Laval Group

Lund
|
Sista ansökningsdag 2023-01-01
von Feilitzen & Partners

Bolagsjurist till ikoniskt svenskt varumärke, Stockholm

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-15
Sharp

Legal Counsel till Välinge Innovation

Helsingborg
|
Sista ansökningsdag 2023-12-24
Sharp

Compliance Manager till Nordic Guarantee

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-24
Jurek

Group Legal Counsel – Labour law, AB Volvo

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2023-12-24
Jurek

Nordic Surrogacy söker jurist

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-23
Jurek

Stockholm Live söker Junior Legal Counsel

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-22
Sharp

Erfaren bolagsjurist till ICA Gruppen

Solna
|
Sista ansökningsdag 2023-12-17
Sharp

Senior Internal Auditor to Skanska

Stockholm, Göteborg, Malmö
|
Sharp

IT Internal Auditor to Skanska

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-17

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons