Snabbfakta

Sista ansökningsdag

09 april 2020

Ort

Stockholm

Har du frågor om tjänsten?

HR: 08-451 50 54

Vill du utvecklas inom regelefterlevnadsfrågor och arbeta verksamhetsnära i ett ledande bolag?

Söderberg & Partners söker en driven jurist med intresse att arbeta med regelefterlevnadsfrågor med inriktning mot koncernens livförsäkringsverksamhet. Rollen kommer att rapportera till Söderberg & Partners Insurance Consultings Chief operating officer och du kommer att vara en del av affärsområdet för livförsäkringsförmedling.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att:

  • Arbeta med affärsområdets regelefterlevnad i, den så kallade, första försvarslinjen, bland annat men inte begränsat till ansvar för kontrollarbete och att upprätta interna regeldokument och instruktioner
  • Leda och samordna projekt kring regelefterlevnadsfrågor i verksamheten
  • Bistå affärsområdet med rådgivning i olika juridiska frågor bland annat men inte begränsat till reglering avseende försäkringsdistribution och dataskydd
  • Vara en kontaktyta mellan affärsområdet och bolagets compliancefunktion

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och minst tre års arbetslivserfarenhet som jurist. Det är meriterande men inget krav med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från advokatbyrå, försäkringsbolag eller bolag. Det är en fördel om du har erfarenhet från bank/finans eller försäkring. Du har vidare mycket goda kunskaper i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Som sökande bör du ha erfarenhet från, eller intresse för att, arbeta med regelverk som IDD, GDPR och penningtvätt, kombinerat med ett brinnande affärsintresse.

Som person ska du ha god samarbetsförmåga samtidigt som det ställs höga krav på att du kan, och trivs med, att arbeta självständigt. Du är hjälpsam, positiv, affärsinriktad, handlingskraftig, prestigelös, noggrann, målmedveten och har hög integritet.

Söderberg & Partners är en kreativ och initiativrik organisation där medarbetarna drivs av ett stort engagemang och intresse för sina arbetsuppgifter.

Vi tar emot ansökningar, och kommer att hålla intervjuer, löpande. Välkommen in med din ansökan!

Vi har redan tagit beslut om annonsering samt rekryteringsprocess för denna tjänst och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med försäljare av annonsplatser och rekryteringsfirmor.

Kontaktperson: HR, 08-451 50 54
Placering: Regeringsgatan 45, Stockholm
Tillträdesdag: efter överenskommelse

Om företaget

Söderberg & Partners grundades 2004 av nio entreprenöriella analytiker och är idag en av Sveriges ledande finansiella rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter.

Vi bedriver verksamhet inom bland annat tjänstepensionsrådgivning, försäkringsrådgivning och försäkringsförmedling, samt kapitalrådgivning och kapitalförvaltning. Vi utvecklar och erbjuder även digitala verktyg för bland annat finansiell rådgivning och för löne-, och förmånshantering. Vi har valt, som första företag i svenskt näringsliv, att klimatkompensera våra medarbetare, både i arbetet och på fritiden.

Vi har en stark företagskultur där medarbetarna har höga ambitioner och ett stort engagemang. Organisationen är kreativ och dynamisk med korta beslutsvägar och stort utrymme för egna idéer vilket skapar en inspirerande miljö där du har möjlighet att utvecklas snabbt.

Vi premierar medarbetare som sporras av stort eget ansvar och som har drivkraft att kontinuerligt utvecklas och föra sina arbetsuppgifter framåt. Vi är måna om att hjälpa varandra, men även att ha mod att testa nya vägar.

Vår resa har bara börjat och vi söker ständigt efter begåvade och kompetenta medarbetare med en stark vilja att nå framgång. Vill du vara med och bygga vår framtid?

Vill du annonsera här?

På Realtids platsannons­marknad hittar du spetskompetens i branschen.