Skattespecialist till Uniper – Brinner du för energi- och klimatfrågan?

Placering

Malmö

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Skattespecialist till Uniper – Brinner du för energi- och klimatfrågan?

Är du en skattejurist som lockas av teamwork, dela insikter och kunskaper med andra specialister och söker en ny spännande utmaning i karriären? Vill du komma till ett stark sammansvetsat skatteteam på ett greentech-bolag? Då kan det här vara nästa roll för dig!

The Uniper Way – så arbetar vi

Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.

Din roll hos oss

Vi söker nu en skattespecialist för att förstärka och utöka vårt skatteteam. Skatteavdelningen består idag av fyra engagerade och dedikerade kollegor med bred kunskap inom skatt. Vi har ett öppet arbetsklimat där utbyte av kunskap och erfarenhet är en viktig del. Avdelningen ansvarar för skatterapportering och skattekonsultation inom den svenska delen av koncernen. Arbetet består i att arbeta både mot den svenska och den utländska delen av koncernen. Vi arbetar med omvärldsbevakning och försöker ligga i framkant och påverka skattefrågor i den mån det är möjligt. Energibranschen är ständigt aktuell och föränderlig och vi ställs inför nya frågor och utmaningar hela tiden. Utbyte av kunskap, ha roligt tillsammans och utveckling är några av våra ledord som vi dagligen försöker efterleva.

Vad kommer du jobba med?

I rollen som skattespecialist kommer du arbeta som skatteansvarig mot något eller några av våra dotterbolag, vilket innebär att du arbetar både med direkta och indirekta skatter. Detta inkluderar skatterapportering, transfer pricing, deklarationsarbete och skattekonsultation mm. Att förstå sambandet mellan redovisning och beskattning är av stor vikt. Vi stöttar även koncernens olika projekt utifrån skattefrågor som kan uppkomma. Du rapporterar till Heaf of Tax. Vi har vår arbetsplats på vårt huvudkontor i Malmö med möjlighet att tillämpa ett hybridanpassat arbetssätt.

Vem vi söker

Du har en juridisk utbildning på högskolenivå, påbyggnadsutbildning inom skatt är meriterande. Du har även några års erfarenhet av kvalificerat skattearbete inom företagsbeskattning. Du har goda kunskaper i svenska och engelska och kan kommunicera i både tal och skrift på ett tydligt och lättförståeligt sätt. Vi arbetar i SAP och det är en fördel om du har erfarenhet från det eller något liknande ekonomisystem.

Vi söker dig som:

  • är målinriktad med stor initiativförmåga
  • är analytisk och noggrann
  • är en lagspelare med mycket god förmåga att samarbeta och skapa goda relationer
  • är positivt engagerad i förändringar
  • är intresserad av att lära sig nya saker och tar sig an nya utmaningar med gott mod

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en riktig lagspelare och har förmåga att bygga relationer. För att bli framgångsrik i denna roll tror vi att du är driven, initiativtagande och har förmåga att skapa förtroende samt tycker om att dela med dig av din kompetens.

Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning.

Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.

Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen, vänligen kontakta Ron Cohen på 073–5185188 eller ron.cohen@sharprecruitment.se

Din ansökan ska bestå av ett CV samt personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Lediga jobb

Sharp Recruitment & Consultants

Head of Legal to NCC Industry

Solna, Oslo
|
Sista ansökningsdag 2024-01-08
Jurek

Bolagsjurist till SSAB

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-01-06
von Feilitzen & Partners

Använd dina färdigheter för att bekämpa cancer! Vi söker nu nästa stjärna till vårt starka juristteam.

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-22
Jurek

Group Legal & Compliance Counsel till Elof Hansson Group

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-01-06
Jurek

Nordic Legal & Compliance Manager at Chiesi Pharma

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-01-04
Sharp Recruitment & Consultants

Operations Manager till ICA Gruppen

Solna
|
Sista ansökningsdag 2024-01-04
Jurek

Group Compliance Manager to Alfa Laval Group

Lund
|
Sista ansökningsdag 2023-01-01
von Feilitzen & Partners

Bolagsjurist till ikoniskt svenskt varumärke, Stockholm

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-15
Sharp

Legal Counsel till Välinge Innovation

Helsingborg
|
Sista ansökningsdag 2023-12-24
Sharp

Compliance Manager till Nordic Guarantee

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-24

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons