Annons

Annons

Skattejurist vid finansavdelningen på Ålands landskapsregering

Sista ansökningsdatum: 
16 maj 2019
Placeringsort: 
Mariehamn
Kontaktinformation: 
Ida Hellgren eller Conny Nyholm
+358 18 25000

Ålands landskapsregering söker en ordinarie skattejurist.

Finansavdelningen

Skattejuristen är placerad vid finansavdelningens allmänna byrå som ansvarar för landskapet Ålands ekonomi och ekonomiska utveckling. Vi arbetar med styrning och övervakning av landskapets finansförvaltning och vi sköter ärenden som gäller skatter, avgifter, ägarstyrning av de landskapsägda bolagen, it och kommunernas ekonomi.

Dina arbetsuppgifter

Som skattejurist hos oss kommer du att ansvara för och bereda frågor i huvudsak inom inkomstbeskattningen men även inom övriga beskattningsområden. Åland har egen lagstiftningsbehörighet inom delar av beskattningen och du kommer att ansvara för den åländska skattelagstiftningen. Du kommer att bereda utlåtanden på lagförslag från riksregeringen och bevaka och hantera EU-initiativ. Du kommer att ge stöd i skattefrågor till förvaltningen, och eftersom allmänna byrån är liten kan det även bli aktuellt att arbeta med andra juridiska frågor. Dina kontaktytor kommer i första hand att vara finansavdelningen och finansministern men även finansministeriet, det åländska näringslivet, kommunerna och skatteförvaltningen.

Utbildning och erfarenheter

För att vara behörig ska du ha en examen från en juridisk fakultet vid universitet eller högskola. Om du inte har en examen kan vi i undantagsfall bevilja dispens, lämna då in en ansökan om dispens inom ansökningstiden. 

Det är meriterande att du har erfarenhet från arbete med skatterätt. Vi förväntar oss att du är en lagspelare som kan arbeta självständigt och proaktivt.

Tillträde

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar prövotid.

Lön

Grundlön 3 649,36 euro. 

Ansökan

Ansökningshandlingarna ska vara landskapsregeringens registratur tillhanda senast den 16 maj 2019, kl. 15.00 lokal tid. Ansökan sänder du till

registrator@regeringen.ax eller Ålands landskapsregering, PB 1060, AX-22111 MARIEHAMN.

Mer information om arbetet som skattejurist

Läs om att arbeta på Ålands landskapsregering https://www.regeringen.ax/arbete-pension/arbeta-pa-landskapsregeringen

Närmare information om tjänsten lämnas av avdelningsjurist Ida Hellgren eller finanschef Conny Nyholm, for fornamn.efternamn@regeringen.ax, telefon +358 18 25000.