Skattejurist till Länsförsäkringar AB

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Är du en driven, affärsorienterad och innovativ skattejurist som söker nya utmaningar i försäkrings- och bankverksamhet? Lockas du av att dela insikter och kunskaper med andra regelverksspecialister och av att bidra till att i framtiden använda regulatory technology i regelverksbevakningen och analysen? Då kan det här vara rollen för dig!

Vi erbjuder

Hos oss kan du vänta dig att kliva på en spännande transformationsresa fylld av möjligheter, utveckling och väldigt stimulerande arbetsuppgifter.

Vår målsättning är att bli en datadriven organisation där vi använder oss av regulatory technology och artificiell intelligens i vår regelverksbevakning och analys som säkerställer regelefterlevnad men också bidrar till ökade insikter som gör Länsförsäkringar mer effektivt, innovativt och hållbart. Du kommer att arbeta tillsammans med andra skatte- och regelverksspecialister som är ett sammansvetsat team som kännetecknas av synnerligen god kompetens, samverkan, enormt engagemang och därtill har väldigt roligt tillsammans.

Om jobbet

Du kommer att bidra med din skatterättsliga kompetens gentemot såväl försäkrings- som bankverksamheten vilket innefattar:

  • Bevakning, analys och tolkning av skatteregelverk samt informera verksamheterna och stödja och bidra till en lösningsorienterad och effektiv implementering av nya regelverk.
  • Att proaktivt och tillsammans med andra regelverksspecialister löpande stödja affärsverksamheterna och stödenheter.
  • Bidra med skatterättslig kompetens i arbetet med att automatisera regelverksbevakningsprocesser, analyser och rapportering genom tekniska lösningar, tillsammans med IT-kollegor och avdelningens regelverksspecialister.
  • Delta i branschsamverkan för att påverka och effektivisera avseende de skatterättsliga regelverken.
  • Bidra till att det finns styrdokument, processer och rutiner för skatterapportering.
  • Koordinera olika interna initiativ.

Om oss

Du tillhör avdelningen Skatt & finansiella regelverk som är en koncerngemensam funktion inom Ekonomi & Finans på Länsförsäkringar AB med ansvar för bevakning, normgivning och rådgivning utifrån de finansiella regelverken. Avdelningen arbetar på uppdrag av CFO Group gentemot vd, företagsledningen, styrelser, affärsområdena och stödenheter samt i vissa avseende de lokala länsförsäkringsbolagen tillika våra ägare.

För att på bästa sätt kunna bidra till affärsnytta och därmed kundnytta har vi samlat specialistkompetensen avseende de finansiella regelverken. På så sätt skapar vi möjligheten att på ett effektivt och samlat kvalitativt sätt verka som en integrerad del av affärsverksamheten där vi tillsammans kan skapa insikter av analyser och tolkning av regelverk.

Utöver avdelningschef och en gruppchef består avdelningen av sammanlagt 19 medarbetare. Avdelningen består av två team; skatt och övriga finansiella regelverk. Du kommer att tillhöra skatteteamet som består av 7 skattejurister med olika ansvarsområden.

Vi arbetar tillsammans på kontoret på Gärdet, men med flexibilitet kring distansarbete.

Utbildning och erfarenhet

Du som söker har juristexamen och minst 5 års yrkeserfarenhet från inkomstskatterelaterat arbete med inriktning på bolagsbeskattning. Erfarenhet av branschspecifika frågor för försäkrings- och bankverksamhet är särskilt meriterande.

Vem är du?

Du har en stark egen drivkraft och är resultatorienterad samt välkomnar ett innovativt arbetssätt där du tillsammans med kollegor delar insikter och kunskaper. Du har en god förmåga att leda både dig själv och andra genom att planera och strukturera arbetet utifrån gemensamt satta mål. Du är utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga och skapar goda relationer och engagemang.

Mer information och ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Välkommen med din ansökan senast den 30-09-2022. Ansökan och CV skickas till ron.cohen@sharprecruitment.se. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. För ytterligare information om tjänsten, kontakta Ron Cohen på + 46 73 518 51 88.

Vi svarar också gärna på dina frågor

  • Anna Hagdorn Chef Skatt & finansiella regelverk, telefon 08-588 400 86
  • Lars Persson kontaktombud TF, telefon 08-588 422 97
  • Anna Sandqvist kontaktombud SACO, telefon 08-588 416 50

Hos oss är du med och påverkar ditt eget arbete – hela kulturen bygger på en hög grad av självledarskap, eget lärande och utveckling. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi är en arbetsgivare som vill bidra till ett hållbart arbetsliv genom att erbjuda sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag och tjänstepension i anställningen. Bra anställningsvillkor och ett förmånligt försäkringsskydd till dig och familjen är andra exempel.

Vi utvecklar ett flexibelt arbetssätt, med en god företagskultur och tydliga värderingar skapar vi en attraktiv arbetsplats för alla att trivas i. Välkommen med din ansökan!

Genom
Tjänst

Bolagsjurist? Nobina söker affärsmässig hybrid mellan affär och compliance  

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Legal Counsel to Dometic Group

Placering
Solna
Genom
Tjänst

Head of Legal till PodX Group

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

KICKS söker Head of Legal & Compliance

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Stillfront söker bolagsjurist med fokus på dataskydd

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

SCA söker bolagsjurist

Placering
Sundsvall
Genom
Tjänst

Riksbyggen söker entreprenadjurist till Fastighetsförvaltningen

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Data Protection Officer till Sergel

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Skattekonsult till Advice

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Dina Försäkringar söker skadejurist

Placering
Stockholm

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons