Snabbfakta

Ort

Stockholm

Har du frågor om tjänsten?

För ytterligare information eller frågor rörande bolaget och/eller tjänsten, kontakta Karin Steenstrup på tel. 0733 - 55 26 96, karin.steenstrup@sharprecruitment.se. eller Zarina Virsholm på tel. 0733 - 99 07 27, zarina.virsholm@sharprecruitment.se. 

Baker McKenzie är världens högst rankade advokatbyrå och en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik. Många av världens och Sveriges mest kända klienter anlitar oss för vår tunga kompetens inom Tax, Mergers & Acquisitions, Banking & Finance, Capital Markets och Dispute Resolution. 

Byrån grundades i Chicago 1949 och har i dag fler än 13 000 medarbetare vid 77 kontor i 46 länder. Här i Stockholm är vi ett växande team med 110 medarbetare, med den internationella byråns alla fördelar i ryggen.

Baker McKenzie växer inom flera områden och vi söker nu en skattejurist till vår skattegrupp i Stockholm.

Vad vi kan erbjuda

Nu finns en unik möjlighet att bli en del av vårt skatteteam på Baker McKenzie – en av världens ledande skatterådgivare som rankas i Band 1 av Chambers Global för vårt arbete i Europa, Syd- och Nordamerika, Afrika och Asien. Med fler än 1000 skatterådgivare världen över, och över 50 års erfarenhet, är vi rådgivare till många av världens största och mest kända företag. 

Hos oss har du en spännande karriär framför dig med kollegor runt om i hela världen som du löpande kommer att samarbeta med. Vi drivs av att arbeta som ett team både med skattekollegor runt om i världen och Stockholmskollegor inom andra rättsområden. 

Vi arbetar aktivt för att alla medarbetare ska utvecklas till sin fulla potential och vi satsar därför löpande på den enskildes kompetensutveckling. 

Om rollen

Du kommer att arbeta främst inom företagsbeskattning men rollen ger dig även möjligheter att hjälpa våra klienter i närbesläktade frågor såsom incitamentsprogram, arbetsgivarrelaterade frågor, internprissättning och moms. Rollen ger dig en möjlighet att bredda din kompetens och leverera ett helhetskoncept anpassat efter klientens behov.

Som skatterådgivare hos oss kommer du att samarbeta med både svenska och utländska kollegor utan intern konkurrens. Tillsammans hittar vi de bästa lösningarna för klienterna – oavsett vilka skatterättsliga problem de står inför. 

I rollen ingår det även att du vägleder och coachar mer juniora medarbetare samt att du samordnar projekt och transaktioner. 

Vem söker vi

Vi söker dig som har jur kandexamen med bred skatteerfarenhet – främst inom företagsbeskattningsområdet men erfarenhet av internprissättning är en fördel. Det är ett krav att du har erfarenhet som rådgivare från revisionsbyrå, advokatbyrå eller motsvarande.

Vi värdesätter att du är driven, självgående och aldrig tvekar inför att ta ett helhetsansvar för de utmaningar du ställs inför. Du har förmågan att se och förstå de kommersiella aspekterna i uppdragen samt kan arbeta obehindrat på såväl svenska som engelska. 

Frågor

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

För ytterligare information eller frågor rörande bolaget och/eller tjänsten, kontakta Karin Steenstrup på tel. 0733 - 55 26 96, karin.steenstrup@sharprecruitment.se. eller Zarina Virsholm på tel. 0733 - 99 07 27, zarina.virsholm@sharprecruitment.se. 

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du annonsera här?

På Realtids platsannons­marknad hittar du spetskompetens i branschen.

Logga in