Senior Underwriter till Deutsche Pfandbriefbank

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Vill du tillhöra teamet hos en av Europas ledande aktörer inom fastighetsfinansiering? Vill du verka i en rolig, framåtsträvande miljö som präglas av stort engagemang, hög kvalitet och expertkompetens? Deutsche Pfandbriefbank erbjuder arbete tillsammans med ett kompetent team i Stockholm i nära samarbete med kontoren i München och London.

Tjänsten

Som Underwriter på Deutsche Pfandbriefbank är du hörnstenen i låneprocessen och en viktig funktion i affärsteamet. I rollen ingår att vara Underwriter i alla affärer, att analysera affärerna och att förbereda/ansvara för kreditprocessen. Du är därefter ansvarig för att presentera och motivera den föreslagna krediten i Kreditkommittén tillsammans med affärsteamet.

När en affär är godkänd av Kreditkommittén ska du som Underwriter, tillsammans med affärsteamet, föra affären till avslut.

I denna tjänst kommer du att vara placerad på vårt kontor i Stockholm i centralt belägna och luftiga lokaler på Mäster Samuelsgatan. Resor till främst München eller andra kontor förekommer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Att arbeta som Underwriter, dvs att ge råd och göra riskbedömningar med ansvar för Norden (Sverige, Finland, Norge och Danmark)
  • Samråda i framtagande och förberedelse av Deal Committee Paper och Term Sheets
  • Ansvar för kreditprocessen inkl kreditansökningar med analys och bedömningar av övergripande risker som låntagarens finansiella situation, hyresgäster och kassaflödesanalyser
  • Göra presentationer inför relevanta interna kommittéer
  • Ansvar för slutförande av låneprocesser i enlighet med eventuella krav inför closing, drawdown, hedging och registrering av lån
  • Samarbeta med interna och eventuella externa specialister (Fastighets-, Finans- och Skattekonsulter samt Jurister och DD-konsulter)
  • Medverka på möten och förhandlingar med kunder vid behov
  • I rollen ingår att hålla sig uppdaterad på nyheter och information i branschen samt att utveckla och vårda sina nätverk

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som är civilekonom, civilingenjör eller jurist med inriktning mot fastighetsekonomi och/eller finansiell ekonomi eller redovisning. Du har flera års dokumenterad erfarenhet av, och mycket god förståelse för, kommersiella fastigheter och fastighetsfinansiering. Du har även mycket god kännedom om den nordiska fastighetsmarknaden.

Mot bakgrund av din tidigare erfarenhet känner du dig mycket trygg i att arbeta i Excel och hantera stora datamängder. Du bör ha god insikt i ekonomiska aspekter, gärna även legala och eventuellt skattemässiga aspekter vid kreditgivning till fastighetsbranschen.

Du kommer att kommunicera med klienter och medarbetare och det är viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl engelska som svenska.

Personliga egenskaper

För denna tjänst söker vi dig som är social och framåtsträvande med hög grad av affärsmässighet och öga för detaljer. Du driver ditt arbete framåt samtidigt som du trivs med att jobba tillsammans med andra mot gemensamma mål. Du är analytisk och har ett naturligt driv med förmåga att väga olika intressen mot varandra för att se till helheten.
I ditt arbete är du kommunikativ och strukturerad med god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter. Naturligtvis är du en god relationsskapare både vad gäller interna och externa kontaktytor.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta mot såväl svenska som internationella kunder i en dynamisk och internationell miljö där du får verka självgående och framåtdrivande. Hos oss får du möjlighet att jobba med en av branschens ledande aktörer inom fastighetsfinansiering. Du blir del av ett motiverat och tight team där du är delaktig i hela affären. Det finns goda möjligheter att växa inom företaget.

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Deutsche Pfandbriefbank AG med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Ringström på mats.ringstrom@realcompetence.se

Om Deutsche Pfandbriefbank

Deutsche Pfandbriefbank är en bank specialiserad på fastighetsfinansiering och offentlig investeringsfinansiering med huvudkontor i München och kontor på flera andra platser i Tyskland, Europa och USA.

Vi spelar en viktig roll när det gäller att tillhandahålla finansiering till den kommersiella fastighetsbranschen och för förbättring av offentlig infrastruktur. Vi är en av de största emittenterna av Pfandbrief (tysk säkerställd obligation) och erbjuder även inlåningslösningar med fast löptid för investerare. Mer om Deutsche Pfandbriefbank: https://www.pfandbriefbank.com/

Genom
Tjänst

Biträdande jurist till Kriström Advokatbyrå

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Advokat till Engström & Hellman Advokatbyrå

Placering
Göteborg
Genom
Tjänst

Advokat till Engström & Hellman Advokatbyrå

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Konsult inom finansiell kommunikation

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Group Security Manager to Alfa Laval

Placering
Lund
Genom
Tjänst

Compliance Officer till Tre

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Senior Underwriter till Deutsche Pfandbriefbank

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Lindahl Helsingborg söker en entreprenadrättsjurist

Placering
Helsingborg
Genom
Tjänst

Bolagsjurist till Bonava

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Junior arbetsrättsjurist till Maskinentreprenörerna

Placering
Stockholm

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons