Annons

Annons

Senior Jurist till Group Legal Commercial

Sista ansökningsdatum: 
15 mars 2019
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
Christina Lagerström +46 70 5375704

Group Legal Commercial är en enhet inom Swedbank som ansvarar för juridisk service till bl.a. affärsområden som Financial Restructuring & Recovery (FR&R), Svensk Bankverksamhet, Large Corporates & Institutions (LC&I) och bankens kontor. Vi söker nu en senior jurist med intresse för affärer samt kredit- och obeståndsrätt.

Om jobbet

Vi är idag drygt 50 jurister varav cirka 25 är kreditjurister och arbetar främst med företagskrediter och därmed sammanhängande juridiska frågeställningar som exempelvis förhandlingar samt upprättande av kreditavtal och säkerhetsdokumentation. Vi söker en jurist som är intresserad av att både hantera bankens risk- och problemengagemang och av att jobba med stora och medelstora företagskrediter. Vi tillämpar en flexibel arbetsfördelning inom Group Legal Commercial som innebär att man även kan få jobba med andra affärsområden där stöd behövs av kreditkunnig jurist. Arbetet omfattar även deltagande i projektarbeten samt att man håller i utbildningar.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen

Vi söker dig som har en juristkandidatexamen och minst fem års erfarenhet av juridiskt arbete från bank och/eller advokatbyrå. Vi lägger särskild vikt vid kompetens och erfarenhet rörande legala frågor kopplade till obestånd och vana av att hantera rekonstruktion och återvinning i problemengagemang men även vid att hantera dokumentation kopplad till stora och medelstora företagskrediter. Kompetens och erfarenhet rörande legala frågor kopplade till företagskrediter är därför en förutsättning för rollen, men även kunskap och erfarenhet rörande annan typ av förvärvs- och projektfinansiering, finansbolagsfrågor, bolagsrätt och företagsekonomi är relevant. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt och även ha mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Du bör vara noggrann, engagerad, utåtriktad och ha god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt. Det är också viktigt att du har en hög arbetskapacitet och drivkraft kombinerad med affärsmässighet samt en pragmatisk och lösningsorienterad inställning. Vi värdesätter att du har hög social kompetens och trivs med att arbeta i grupp och med bankens affärsenheter.

Du kanske tidigare har jobbat med

  • Obeståndshantering och/eller stora och medelstora företagskrediter på bank eller advokatbyrå

Möjliga nästa karriärsteg

  • Annan specialistroll inom Group Legal
  • Arbeta inom bankens övriga affärsområden

Varför jobba med mig/oss

Du får möjlighet att arbeta med olika former av obestånds- och kreditjuridik i nära samarbete med erfarna och trevliga kollegor. Du får också möjlighet att utvecklas inom en mängd områden rörande bank och finans, där ingen dag behöver vara den andra lik.

Som del i vårt juristteam är du ofta i händelsernas centrum där du tillsammans med bankens ekonomer/specialister gemensamt tar fram bästa möjliga lösningar för banken. Du är även en del av hela Swedbanks juristfunktion och får möjlighet att skapa värdefulla relationer i en komplex och spännande bankkoncern. Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart
som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.


Avdelning
Group Legal Commercial

Ort & Län
Stockholm

Sista ansökningsdag
2019-03-15 vi kommer löpande att behandla ansökningar.

Kontaktinformation
Chef och ansvarig för kreditjuridik: Christina Lagerström +46 705 37 57 04

Finansförbundet: Åke Skoglund +46 8 58590288

SACO: Henrik Joelsson + 46 40 24250