Senior Compliance Officer till Skandia Försäkring

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Vill du vara med och bidra till en framåtlutad Koncerncompliance som har en tydlig påverkan på hur Skandia driver sin affär för våra kunders bästa ur ett regelefterlevnadsperspektiv?

Koncerncompliance är en centralt placerad enhet inom Skandiagruppen direkt under Koncernchef, tillika VD Skandia Liv. Enheten har som mål att verka för att Skandiagruppens affärsverksamhet har en effektiv och medveten regelefterlevnad samt att Koncerncompliance är en självklar samarbetspartner. Vårt uppdrag är att kontrollera, bedöma och rapportera status avseende regelefterlevnaden samt lämna råd och stöd till affärsverksamheten. www.skandia.se

Nu söker vi en Senior Compliance Officer till Koncerncompliance som vill vara med och bidra till en sund och robust regelefterlevnad inom Skandias Försäkringsaffär.

Om rollen

Koncerncompliance har i uppdrag från de olika tillståndspliktiga bolagen inom Skandiagruppen att granska och utvärdera regelefterlevnaden i de olika bolagen samt rapportera brister och risker till berörda inom verksamheten samt till verkställande direktör och styrelse.

Vi tillhandahåller också råd och stöd i form av bland annat information och utbildning om nya eller ändrade regler samt kontrollerar att nya produkter, tjänster och omstruktureringar följer såväl externa regler som den interna styrningen för respektive bolagsverksamhet.

Koncerncompliance består av oberoende kontrollfunktioner som arbetar självständigt nära verksamheten. Enhetens uppdrag innefattar Regelefterlevnadsfunktioner, Centralt funktionsansvariga samt Dataskyddsombud.

Under 2023 kommer enheten att vara cirka 16 medarbetare och enheten är indelad i två kompetensgrupper; Försäkring samt Bank & Kapitalförvaltning. Din roll kommer att vara inom Försäkringsgruppen där du rapporterar till och arbetar sida vid sida med Chef för Försäkringsgruppen, tillika Chefen för Koncerncompliance.

Rollen är bred och innebär bland annat att:

  • Identifiera och bedöma regelefterlevnadsrisker- och brister samt kontrollera verksamhetens regelefterlevnad genom granskningskontroller och monitoreringar relaterade till Skandias försäkringsverksamhet (de legala enheterna Livförsäkringsbolaget Skandia, ömsesidigt och Försäkringsaktiebolaget Skandia (publ) samt rekommendera åtgärder vid identifierade brister.
  • Proaktivt arbeta med råd och stöd till daglig verksamhet såväl som i större projekt och förändringsarbeten samt nya eller ändrade produkter och tjänster.
  • Identifiera behov avseende utbildning i affärsverksamheten och hålla relevanta utbildningar gällande tillståndspliktiga regelverk.
  • Bidra till Koncerncompliance olika processer, såsom styrelserapportering och metodutveckling.
  • Hålla dig uppdaterad avseende nya regelverk och ny eller ändrad praxis från Finansinspektionen samt analysera effekterna av dessa.

Din bakgrund

Vi söker dig med juristexamen alternativt affärsjuridisk examen samt minst fem års erfarenhet från arbete med oberoende regelefterlevnadskontroll inom försäkringsrörelse och/eller annan reglerad finansiell verksamhet. Vi är även intresserade av dig som har relevant konsulterfarenhet. Du har kompetens inom i första hand det försäkringsrörelserättsliga regelverket. Erfarenhet av ESG-frågor är meriterande. Som person är du strukturerad, analytisk och noggrann men har ändå en förmåga att se helheten. Du är en lagspelare med hög integritet och har god förmåga att ta initiativ.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen vänligen kontakta Ellen From, 073 344 47 48, ellen.from@sharprecruitment.se alternativt Peter Ekström, 070 813 51 85, peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av CV. Tillträde sker enligt överenskommelse. Urvalet sker löpande så ansök gärna idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Genom
Tjänst

Baker McKenzie söker jurist till gruppen Real Estate

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Infranord söker bolagsjurist med fokus på entreprenadrätt

Placering
Solna
Genom
Tjänst

Senior Compliance Officer, SEB LC&FI Compliance

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Biträdande jurist inom konkurrensrätt till Baker McKenzie

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Jurist med entreprenadinriktning till Riksbyggen

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Advanced Credit Risk Modeller till Handelsbanken

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Senior Credit Risk Modeller till Handelsbanken

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Legal Counsel Energy Division to Alfa Laval

Placering
Lund
Genom
Tjänst

Bolagsjurist till Skandiakoncernen

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Bolagsjurist till Coromatic

Placering
Stockholm

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons