Senior Compliance Officer, SEB LC&FI Compliance

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Vill du arbeta med regulatoriska AML- och KYC-frågor i en spännande och utvecklande miljö med tydlig internationell prägel i SEB Group Compliance? Vi rekryterar nu en senior Compliance officer till en specialistroll i ett kompetent och engagerat team inom divisionen Large Corporates & Financial Institutions (LC&FI).

Arbetsbeskrivning

SEB LC&FI Compliance arbetar i en internationell och utmanande kontext. Gruppen består av 14 medarbetare som arbetar med att rådge en bred verksamhet bestående av flera affärsområden såsom bl.a. Investment Banking, Equities, FICC, Investor Services och Treasury. Regelverk som täcks in innefattar exempelvis MiFID 2, MAR, UCITS, Dodd Frank, AML 5 och PSD 2. Vi behöver nu stärka upp ett redan starkt team med en senior Compliance officer som trivs med att driva projekt och arbeta rådgivande i en komplex affär.

I rollen som Compliance officer tar du ett stort eget ansvar i frågor kopplade till divisionens regulatoriska affärsrisker vad gäller specifikt AML- och KYC-aspekter. Du förväntas ta ett helikopterperspektiv i divisionens regulatoriska AML- och KYC-risker och processer samt vara en drivande resurs vid exempelvis implementering av nya AML-regelverk och KYC-relaterade frågor och projekt. En stor del av rollen handlar om rådge, stötta och vägleda affärsverksamheten i exempelvis prioriteringsfrågor och beslut kopplade till olika projekt som pågår inom divisionen. Denna roll har en särskilt internationell prägel då du har ett koordineringsansvar för AML/KYC-frågor som behöver harmoniera mellan SEBs olika internationella siter där banken har en närvaro. Detta innefattar att samarbeta med Compliance-kollegor i Shanghai till New York och däremellan för att säkerställa att SEB har en konsekvent och harmonierad approach i KYC-frågor och du rådger även i relation till exempelvis lokala pågående tillsynsundersökningar.

I rollen som LC&FI Compliance officer kommer du bland annat att:

• Delta i löpande kommittéer såsom divisionens on-boarding kommitté av nya kunder.
• Stötta affären i frågor kopplade till kundkännedom genom att fatta strategiska beslut utifrån ett riskperspektiv.
• Samarbeta med internationella Compliance kollegor på bankens lokala siter i frågor kopplat till framför allt AML och KYC.
• Ta eget strategiskt men informellt ledaransvar för Compliance-teamets arbete gentemot AML/KYC-frågor, där man samarbetar med två andra kollegor som också hanterar AML/KYC frågor.

Vem är du?

Rätt kandidat för rollen har en akademisk examen som en jur. kand. eller motsvarande relevant utbildning. Du har gedigen erfarenhet av att arbeta med regelverk och processer ur ett Compliance perspektiv och erfarenhet av AML- och KYC-frågor är en förutsättning för denna tjänst. Erfarenhet av att leda projekt och ta ett strategiskt ansvar är nödvändigt för att lyckas i rollen liksom att du måste trivas med att arbeta nära affären, fatta beslut och vara att drivande i olika frågor.

Du bör vara strukturerad och trivas med att arbeta i en dynamisk miljö där du har möjlighet att tydligt bidra. Då organisationen är internationell talar och skriver du obehindrat på både svenska och engelska.

Du erbjuds:

Vi erbjuder dig en spännande roll i en grupp som har stor betydelse för vår affär! Tjänsten ger dig goda möjligheter till professionell utveckling, hos oss arbetar du verksamhetsnära i en fartfylld miljö mitt i centrala Stockholm. Du blir en del av ett team med god stämning och stark sammanhållning och arbetar nära dina kompetenta och öppna kollegor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar SEB med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076-002 69 21 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

Lediga jobb

Genom
Tjänst

Atrium Ljungberg söker Chefsjurist

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Granitor söker bolagsjurist med entreprenadrätt som fokus

Placering
Stockholm, Göteborg
Genom
Tjänst

DPO till Lidl

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

IGNIS söker familjerättsjurist

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Jurist till rollen som Rekryteringskonsult i Stockholm

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Group Tax Manager to Sweco

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Legal Counsel till Didner & Gerge

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

PostNord söker bolagsjurist med IT-inriktning

Placering
Solna
Genom
Tjänst

Malmö stad söker stadsjurist till miljöförvaltningen

Placering
Malmö
Genom
Tjänst

Keolis söker Senior Bolagsjurist

Placering
Stockholm

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons