Annons

Annons

Senior AML Manager – Swedbank

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 

Utmana, tänka nytt och närhet till affären

Det här är en möjlighet för dig som vill arbeta nära affären och göra skillnad. Vi söker dig som vill utmana, tänka nytt och utveckla regelverksarbete. Vill du arbeta med regelverksfrågor direkt i affären och alltid nära kunden är det här rätt jobb för dig.

I ditt arbete kommer du att ingå i Svensk Bankverksamhets riskavdelning med fokus mot regelverksrisk AML, som består av sex AML officers och två AML-specialister. Tillsammans med affären ska du stötta, utbilda och utöva kontroller för att motverka att banken utnyttjas för penningtvätt och finansiering av terrorism. Tjänsten innebär även att ingå i projekt och att verka inom det processansvar som finns i regelverksfrågor.

Som AML-manager kommer du att arbeta för att:

  • Identifiera och hantera risker kopplade till penningtvätt samt finansiering av terrorism.
  • Säkerställa att affärsområdet har lämpliga processer och rutiner för att hantera de risker som identifierats. Exempelvis genom interna kontroller och delta i utveckling av systemstöd.
  • Bidra med råd och stöd, både inom avdelningen och mot övriga delar av banken.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen

Vi tror att du har en akademisk examen tillsammans med god erfarenhet av arbete med regelverk inom bank- eller annan finansiell verksamhet. Du kan penningtvättslagen eller har arbetat i första linjen med införande av nya och uppdaterade regelverk. Det är meriterande om du har kunskap av bankprodukter och bankaffären.

Som person är du noggrann, strukturerad, flexibel och analytisk med kommunikativ förmåga. Du har lätt att skapa kontakter såväl internt som externt. Rätt person har en pedagogisk ådra, gillar att förmedla sitt budskap och har lätt för att samarbeta. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.