Snabbfakta

Ort

Stockholm

Har du frågor om tjänsten?

Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Peter Ekström, tel 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitaliseringen med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo.  Vi tycker själva att SBAB är fantastiskt eftersom vi gillar att arbeta i en stimulerande miljö på en bank som inte är som andra. En rakryggad bank som vill och vågar utmana sina konkurrenter. Hos SBAB ges du möjlighet att ta stort ansvar och driva idéer till verklighet. Du uppmuntras också att arbeta över gränser inom banken för att på ett effektivt sätt nå våra gemensamma mål. Samtidigt ser vi till att ha jättekul på vägen!

I din roll som ansvarig för intern kapitalutvärdering (IKU-ansvarig) kommer du att arbeta på avdelningen Kapital, som är en av funktionerna inom Risk och har det övergripande ansvaret för SBAB:s kapitalutvärdering. Därtill tolkar och analyserar vi kommande regelverk samt prognostiserar bankens risk- och kapitalutveckling.

Rollen som IKU-ansvarig innebär att arbeta brett. Ena dagen kan du räkna på hur vår bank står emot en djup finansiell kris, medan du en annan dag driver projekt inom kapitalområdet.

Några huvudsakliga uppgifter är:

 • Förstå, analysera och förklara SBAB:s risker ur olika perspektiv.
 • Ansvara för den kvantitativa kapitalanalysen.
 • Ta ett strategiskt perspektiv kring kapitalområdet och balansräkningen.
 • Projektleda och driva större leveranser och processer, exempelvis en eller flera av bankens IKU:er.
 • Kartlägga och analysera framtida regelverk och dess implikationer för SBAB samt våra konkurrenter.
 • Utvärdera befintliga, nya och framtida risker för banken.
 • Ad hoc-analyser av kvantitativ karaktär till stödjande enheter, affärsområden och VD.

Du kommer att arbeta med trevliga och kunniga kollegor på vårt kontor med härlig atmosfär i Solna Business Park, där vi bland annat har en egen barista, fräscha träningslokaler och lekrum för barn.

Din profil

Vi tror att rätt kandidat är kvalificerad genom både utbildning och arbetslivserfarenhet, och har god kunskap om kapitalfrågor. Som person är du väldigt nyfiken och självdrivande. Du är van vid kvantitativ analys och är bekväm både med att driva större, mer komplexa projekt och göra snabbare beräkningar. Då du kommer ansvara för större processer såsom IKU:er med många inblandade är det viktigt att du är bra på att kommunicera med och koordinera andra människor. Antagligen tycker du att det verkar spännande att jobba på en bank som är liten nog för att du ska kunna bolla en fråga med riskchef eller VD i kön till baristan, samtidigt som du är med och påverkar en av Sveriges största banker.

Vidare ser vi att du har:

 • Erfarenhet från konsultbolag, relevant myndighet, ratinginstitut eller ALM-grupp hos bank med stor balansräkning.
 • God teknisk verktygslåda, med erfarenhet av modellering i Excel, framtagande av presentationsmaterial samt gärna programmering i SAS eller liknande.
 • Kunskaper om CRR/CRD IV/BRRD.
 • Ett strukturerat angreppssätt i din problemlösning.
 • God förmåga att koordinera och samarbeta med andra människor.

Det vi vet är att vår omvärld förändras i en allt snabbare takt och ju mer komplexa arbetsuppgifter, desto viktigare med en organisation som präglas av mångfald, för att uppnå bästa möjliga resultat. Det är också skälet till att vi tillsammans med Make Equal arbetat fram Respekttrappan.se. Mångfald är därför även en viktig del i vårt rekryteringsarbete. För oss handlar det om att arbeta inkluderande och att aktivt ta ställning för att olikheter berikar.

Din ansökan

Låter detta som du? Bra! Vi ser fram emot att läsa igenom din ansökan. Ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Peter Ekström, tel 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. 

För att ansöka, klicka HÄR. 

Välkommen med din ansökan!

SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår konkurrenskraft och uppnå vår vision – att erbjuda Sveriges bästa bolån – arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Därför är Booli en del av SBAB. Booli utvecklar produkter och tjänster med utgångspunkt i bostadsmarknaden. SBAB bidrar till bättre boende och boendeekonomi och arbetar därför med FN:s globala hållbarhetsmål inom ramen för Agenda 2030. Målen utgör en integrerad del av SBAB:s hållbara styrmodell och dagliga arbete. SBAB har mycket nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex och enligt Great Place to Work är SBAB en av Sveriges bästa arbetsplatser bland större företag. Antalet kunder uppgår till cirka 500 000 och vi är cirka 800 medarbetare.

Vill du annonsera här?

På Realtids platsannons­marknad hittar du spetskompetens i branschen.