Snabbfakta

Ort

Stockholm

Har du frågor om tjänsten?

+46 72 905 55 57 ida.nordin@netwrk.se

ISEC Group AB är en ledande tjänsteleverantör inom kapitalförvaltning och tillhandahåller portföljsystem samt outsourcade backoffice- och risktjänster åt över 60 kapitalförvaltare i Norden. I portföljsystemen Secura administreras över 260 fonder med förvaltat kapital om drygt SEK 400 miljarder.

ISEC växer och söker därför förstärkning till vår riskfunktion, som idag består av 4 personer. Gruppen levererar riskfunktionstjänster åt ett större antal fondbolag, i huvudsak åt de kunder som även outsourcat sin backoffice-administration till oss.

Jobbet!

Gruppens arbetsuppgifter varierar över tid och spänner över ett antal områden:

  • Kontroll av placeringsrestriktioner
  • Identifiera samt kontrollera risker som fonderna är exponerade emot
  • Månads- samt årsrapportering till fondbolagens styrelser
  • Presentationer på fondbolagens styrelsemöten
  • Myndighetsrapportering (bl a AIFM,PPM, SCB)
  • Löpande bevaka och analysera marknader, nya lagar, förordningar, författningar och interna regelverk
  • Vara med och utveckla riskfunktionen och dess kunderbjudande i takt med att vi växer
  • Utvärdera incidenter inom verksamheten och ta fram och följa upp åtgärder som vidtas för att minska risken för att liknande incidenter uppstår igen

Vem är du?

Vi söker dig som har högskole-/universitetsexamen i ekonomi med ca 3-5 års arbetslivserfarenhet inom finansbranschen. Du är noggrann, analytisk och har ett stort driv. Du trivs med att arbeta i team, är serviceinriktad och har mycket god kommunikationsförmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av likartade arbetsuppgifter inom riskhantering; gärna med inriktning mot fondhantering. Vi ser gärna att du har goda Excel kunskaper och har du även kunskap inom juridik är det ett plus!

Vad kan vi erbjuda dig?

Du erbjuds arbete i ett företag med spännande framtidsutsikter. Du får möjlighet att i ett nära samarbete med medarbetare och kunder bygga vidare på din kompetens. Du får även möjlighet att påverka din roll på företaget. Arbetsmiljön präglas av engagemang och delaktighet. Vi söker dig som vill arbeta med kreativa lösningar i ett framgångsrik, växande och hållbart företag!

ISEC förväntar sig att samtliga medarbetar agerar utifrån våra värderingar. Att vara Innovative, Secure, Engaged och Competent i sitt arbetssätt mot såväl kollegor som kund är givet. Alla medarbetare ska verka för en god arbetsmiljö där vi är stöttar, hjälper och respekterar varandra. Att vara en god kamrat och kollega är viktigt för vår trivsel och hälsa men det möjliggör även till vidareutveckling och kompetenshöjning hos varje medarbetare.

Vill du annonsera här?

På Realtids platsannons­marknad hittar du spetskompetens i branschen.