Annons

Annons

Riksgälden söker handlare till avdelningen Skuldförvaltning

Sista ansökningsdatum: 
21 april 2019
Placeringsort: 
Stockholm
Kontaktinformation: 
Anna Sjulander: 08-613 47 77

Vill du vara med och utveckla statens finansförvaltning?

Avdelningen Skuldförvaltning ansvarar för att finansiera statens budgetunderskott. Det gör vi genom att ge ut statsobligationer och andra värdepapper. På avdelningen arbetar drygt 20 personer fördelade på två enheter: Upplånings­enheten och Analys- och utvecklingsenheten. Vi söker nu en handlare till upplåningsenheten. Rollen innebär att du har operativt ansvar för statens upplåning.

Dina arbetsuppgifter

Som handlare kommer du att ta upp lån för statens räkning och bidra till förvalt­ningen av statsskulden. Du genomför auktioner av statsobligationer och statsskuldväxlar och hanterar statens kortfristiga finansiering, både i kronor och i utländsk valuta. I arbetet får du många externa kontakter, framför allt med de banker vi gör transaktioner med, men också med svenska och utländska investerare, andra låntagare och Riksbanken. I arbetet kommer du även i kontakt med diverse avtals- och regelverksfrågor för den finansiella marknaden.

Vi är en spännande arbetsplats med många stimulerande arbetsuppgifter av skilda slag. Är du redo att anta utmaningen att utvecklas tillsammans med oss?

Kompetensprofil

Vi söker dig som har goda kunskaper om finansiella marknader och instrument. Du har akademisk examen, företrädesvis mot finansiell ekonomi eller nationalekonomi och ett par års relevant arbetslivserfarenhet. Rollen förutsätter att du har stort intresse av samhällsekonomi i bredare mening.

Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som samtidigt kan fatta självständiga beslut under tidspress. Du är ansvarsfull, noggrann och har sinne för siffror.

Arbetet ställer dessutom höga krav på din förmåga att kommunicera och att skapa och utveckla professionella relationer. Du är utåtriktad och uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev, via www.riksgalden.se/jobb senast den 21 april 2019. Ange referens 2019/285.

Kontakta Anna Sjulander, upplåningschef, på telefon 08-613 47 77 om du vill veta mer. Du kan också maila anna.sjulander@riksgalden.se

Arbetspsykologiska tester kan ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Urval av kandidater sker löpande.

Som anställd vid Riksgälden kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov. Svenskt medborgarskap är ett villkor där anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i Säkerhetsskyddslagen.

Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi ser till att statens pengar hanteras effektivt. Riksgälden erbjuder medarbetarna en modern, tillgänglig och utvecklande arbetsplats med ett gott samarbetsklimat. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalité är höga, samtidigt som vi värnar balansen mellan privatliv och arbetliv. Riksgälden erbjuder friskvård och har en aktiv personalförening. Vi är ca 190 medarbetare och vi finns i moderna lokaler i centrala Stockholm. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara. Välkommen till oss. Vi behöver fler stjärnor i statens lag!