Snabbfakta

Sista ansökningsdag

30 november 2021

Ort

Stockholm

Har du frågor om tjänsten?

Har du frågor kontakta gärna t.f. enhetschef Sofia Kåhre 08-787 02 44.

Vill du vara med i ett spännande utvecklingsarbete? Gillar du att hitta lösningar på komplexa frågor och arbeta proaktivt för att utveckla arbetssätt och styrning? Riksbanken befinner sig just nu i en fas med snabb utveckling och söker en senior jurist inom dataskydd och digitalisering.

VI ERBJUDER DIG

Vi erbjuder dig en helt ny och centralt placerad roll på stabsavdelningen med möjlighet till en bred kontaktyta inom hela Riksbanken. Du får varierande och spännande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Din huvudsakliga uppgift blir att tillsammans med dataskyddsombudet och dataskyddssamordnaren driva både det strategiska och det operativa arbetet med dataskyddsfrågor inom banken. Du kommer att vara ett stöd till hela verksamheten och bidra till arbetet med att utveckla arbetssätt och styrning gällande dataskydd och IT-rätt. Du handlägger juridiska frågor kopplade till behandling av personuppgifter, du stöttar verksamheten, t.ex. i samband med införandet av nya tjänster och IT-system, utifrån regelverket för dataskydd och bistår med granskning av avtal, främst beträffande de delar som rör dataskydd och informationssäkerhet.

I rollen ingår att ge råd vid genomförande av konsekvensbedömningar (DPIA), bistå vid rapportering och hantering av personuppgiftsincidenter och utreda konsekvenser av ny eller ändrad lagstiftning och praxis m.m. Du bedriver aktiv omvärldsbevakning, håller interna utbildningar och bidrar till samordning inom hela verksamheten för att skapa förståelse och säkerställa regelefterlevnad.

DITT TEAM

I din roll kommer du att arbeta verksamhetsövergripande tillsammans med utsedda ambassadörer på avdelningarna inom dataskyddsnätverket på Riksbanken samt i nära samarbete med dataskyddsombudet. Organisatoriskt kommer du att vara placerad vid Direktionssekretariatet som är en av fem enheter inom Riksbankens stabsavdelning. Direktionssekretariatet har bland annat ansvar för samordning, rådgivning och administrativt stöd till Riksbankens direktion och ledningsgrupp.

MER OM DIG

Vi söker dig som har avlagt en jur. kand. eller juristexamen och som har dokumenterade kunskaper och flerårig erfarenhet inom dataskyddsfrågor, IT-rätt och digitaliseringsjuridik. Det är meriterande om du har genomfört notarietjänstgöring.

Du har lätt för att uttrycka komplicerade juridiska frågeställningar på ett målgruppsanpassat, klart och tydligt sätt och du har en utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Tjänsten kräver initiativförmåga samt att du snabbt kan sätta dig in i nya uppgifter. Som person är du serviceinriktad, lösningsorienterad och arbetar gärna tillsammans med dina kollegor för att nå de mål som definierats för verksamheten. Du har en god teknisk förståelse samt intresse för digitalisering. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att självständigt skriva, förhandla och granska avtal inom IT och det digitaliseringsjuridiska området, samt kunskap om förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, offentlig upphandling, arkivlagstiftning och annan myndighetsjuridik.

Du är noggrann och har mycket god analytisk förmåga. Du är förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

MER OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt. Provanställning kan bli aktuellt. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal kommer att genomföras.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN

Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Som anställd på Riksbanken tar du del av bra förmåner som bland annat generösa semestervillkor, möjlighet till ledarledda träningspass och gym, subventionerad lunch i personalmatsalen, friskvårdsbidrag och subventionerad massage. Läs mer om våra förmåner här. Följ oss även på linkedinfacebook och twitter för att se våra senaste uppdateringar.

Läs mer om hur det är att arbeta på Riksbanken här.

INTRESSERAD?

Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 30 november 2021. Har du frågor kontakta gärna t.f. enhetschef Sofia Kåhre 08-787 02 44.

Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi genomför också bakgrundskontroller på slutkandidaterna, vilket innebär att du lämnar in examensbevis eller annat dokument som styrker din utbildning och vi kontrollerar att dessa stämmer. Du kan välja att ladda upp relevanta dokument redan vid ansökningstillfället eller så inlämnar du dessa längre fram i processen om det blir aktuellt. Du kan läsa mer om hur det fungerar när du söker jobb på Riksbanken här. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Vi återkopplar till dig via mail och ber dig att noga se över både inkorg och skräppost så du inte missar något. Du får också gärna kontakta oss med vändande mail om du upptäcker att utskicken inte hamnar rätt.

Vill du annonsera här?

På Realtids platsannons­marknad hittar du spetskompetens i branschen.

Logga in