Snabbfakta

Sista ansökningsdag

03 december 2021

Ort

Stockholm

Har du frågor om tjänsten?

Vid frågor kontakta: Christina Waering, chef Sakförsäkringsjuridik, telefon 08‑588 403 13. 

Du erbjuds en spännande och viktig roll som paralegal/kvalificerad juristassistent hos en unik arbetsgivare inom bank- och försäkring med kontor på Gärdet i Stockholm. Du kommer att ges tillfälle att utveckla och fördjupa dina kunskaper avseende sakförsäkringsaffär, branscharbete inom försäkring och administration knutet till processföring i domstol.

Om jobbet

Vi söker en engagerad, noggrann och serviceinriktad paralegal/kvalificerad juristassistent till avdelningen för Sakförsäkringsjuridik. Du kommer att hantera administration av olika inkommande ärenden till avdelningen, ansvara för och koordinera avtalshantering, biträda med avdelningens ekonomiska rapportering och i övrigt bistå avdelningens försäkringsjurister med upprättande och hantering av olika typer av dokument och rapporter och även fungera som kontaktyta mot olika länsförsäkringsbolag runt om i Sverige.

Du kommer vidare hjälpa till med andra administrativa uppgifter som till exempel kontering och fakturering, utskrifter, kopiering, skanning och arkivering, rese- och mötesbokningar och andra uppgifter relaterade till avdelningens aktiviteter.

Du erbjuds en roll som kräver ett stort ansvarstagande där du kommer ges tillfälle att utveckla rutiner och processer inom ramen för avdelningens arbete. Vi tänker att du kommer att vara spindeln i nätet på avdelningen – en roll att utvecklas och växa i oavsett vilken bakgrund du har.

Vem är du?

Du får gärna ha högskoleutbildning eller motsvarande. Du har vana vid att arbeta med jurister, gärna från advokatbyrå eller försäkringsbolag, och har erfarenhet av administrativa processer och kontakter med myndigheter eller domstolar. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har mycket god erfarenhet av office-paketet och liknande IT-stöd.

Som person är du ansvarstagande, strukturerad och serviceinriktad. Du tar egna initiativ och tar dig an dina uppgifter med vilja att lära dig mer. Du har lätt för att samarbeta, har ett prestigelöst förhållningssätt och kan hantera många olika frågor samtidigt. Stora krav ställs på ett gott ordningssinne och noggrannhet i arbetet.

Om oss

Sakförsäkringsjuridik arbetar brett inom det försäkringsjuridiska fältet med juridiskt biträde till affärsenhet Sak och de 23 länsförsäkringsbolagen i LF-gruppen. Kärnområdena utgörs av avtal & affär, regelverk, villkorsarbete, skador och processföring i domstol. Avdelningen består i dag av 16 jurister.

Avdelningen utgör en central servicefunktion som ger juridisk rådgivning och biträde på sakförsäkringsområdet till de 23 länsförsäkringsbolagen och olika affärsområden inom Affärsenhet Sak

Mer information och ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Välkommen med din ansökan snarast då vi löpande går vidare med kandidater.

Vid frågor kontakta:

Christina Waering, chef Sakförsäkringsjuridik, telefon 08‑588 403 13. 
Mirek Swartz (Forena) telefon 08-588 41892
Anna Sandqvist (SACO) telefon 08‑588 41650.

Sista ansökningsdag: 2021-12-03 

Vill du annonsera här?

På Realtids platsannons­marknad hittar du spetskompetens i branschen.

Logga in