Nybakad jurist med intresse för penningtvättsfrågor

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Mäklarsamfundet samlar, som den äldsta och största bransch– och medlemsorganisationen, 85 procent av landets fastighetsmäklare. Mäklarsamfundet arbetar för bättre förutsättningar för branschens aktörer att medverka till fler trygga och konsumentsäkra flyttar. Dotterbolaget Mäklarsamfundet Service i Sverige AB, där verksamheten bedrivs består av tre enheter; däribland Juridik. Nu söker vi ytterligare en jurist till vårt team. Tjänsten är ett föräldravikariat på 1 år, heltid, med huvudsaklig placering på kontoret på Råsundavägen 4, Solna.
Arbetsbeskrivning

Enligt penningtvättslagen har fastighetsmäklarföretagen en skyldighet att upprätta en bedömning av riskerna för att den egna verksamheten av externa aktörer kan användas för penningtvätt eller finansiering av terrorism. Mäklarsamfundet har gjort en stor och för framtiden viktig satsning för att motverka att branschen utnyttjas för penningtvätt och finansiering av terrorism. Vi har utvecklat en tjänst som består i att erbjuda fastighetsmäklarföretagen hjälp med att upprätta riskbedömningar för sina verksamheter och risken för att de ska utnyttjas för penningtvätt eller finansiering av terrorism.

Den utlysta tjänsten är en nyckelfunktion där du ansvarar för projektledning, samordning och administration. Tillsammans med och under överinseende av organisationens erfarna jurister kommer du bland annat att:

• Inhämta och sammanställa information från de berörda företagen

• Hålla workshops med de aktuella företagen för att identifiera och föreslå förbättringsåtgärder i arbetet mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

Vem är du?

• Du har förmodligen nyligen tagit din juristexamen och vill komma igång med att arbeta som jurist i en spännande och dynamisk bransch, fastighetsmäklarbranschen.

• Du är en lugn och trygg person med administrativ förmåga och en känsla för struktur, ordning och reda. Du är därutöver engagerad, kommunikativ och har mycket lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Tidigare erfarenhet av att ha arbetat med penningtvättslagstiftningen är inte nödvändig, men det är viktigt att ha förståelse för regelverket och syftet med det och de bakomliggande faktorerna.

Du erbjuds

Mäklarsamfundet erbjuder dig att i en trygg och välkomnande miljö skaffa dig dina första erfarenheter i arbetet som jurist. Vi arbetar aktivt för att medarbetarna ska trivas, utvecklas och ha en bra balans mellan arbete och fritid. Då kommunikationen mellan kollegorna är viktig, inte minst i initialskedet, förutsätter arbetet huvudsakligen närvaro på kontoret i Solna. Tjänsten är ett föräldravikariat på 1 år. Tjänsten innebär heltid.

Juristavdelningen består av koncernjuristen, chefsjuristen samt åtta jurister, två kundvägledare och två juristassistenter och du rapporterar direkt till chefsjuristen.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Mäklarsamfundet med Jurek Law. Intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på telefonnummer 0766 33 14 40.

Varmt välkommen med din ansökan!

Genom
Tjänst

Bolagsjurist? Nobina söker affärsmässig hybrid mellan affär och compliance  

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Legal Counsel to Dometic Group

Placering
Solna
Genom
Tjänst

Head of Legal till PodX Group

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

KICKS söker Head of Legal & Compliance

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Stillfront söker bolagsjurist med fokus på dataskydd

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

SCA söker bolagsjurist

Placering
Sundsvall
Genom
Tjänst

Riksbyggen söker entreprenadjurist till Fastighetsförvaltningen

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Data Protection Officer till Sergel

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Skattekonsult till Advice

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Dina Försäkringar söker skadejurist

Placering
Stockholm

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons