Annons

Annons

Momsspecialist på Länsförsäkringar AB

Sista ansökningsdatum: 
23 augusti 2019
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 

Till Länsförsäkringar AB söker vi nu en driven och koordinerande momsspecialist som söker utmaningar i försäkrings- och bankverksamhet. Vårt kontor finns på Gärdet i Stockholm.

Om jobbet

Vi söker dig med fokus på mervärdesskatterättsliga frågor. Du kommer att bistå med din skatterättsliga kompetens i de internt löpande momsfrågorna gentemot såväl försäkrings- som bankverksamheten. Därutöver är det din uppgift att ansvara för att koordinera det momsjuridiska arbetet inom avdelningen samt gentemot affärsverksamheten.

Vem är du?

Du som söker ska ha juristexamen och minst 8 års yrkeserfarenhet från momsrelaterat arbete. Erfarenhet av branschspecifika momsfrågor för försäkrings- och bankverksamhet är särskilt meriterande.

Du har en stark egen drivkraft och är resultatinriktad samt trivs med att koordinera och arbeta med olika parallella uppdrag. Du är duktig på att planera, organisera och strukturera arbete. Du har en god förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar men samarbetar gärna med andra. Då arbetet i hög grad är av konsultativ karaktär är du utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga och skapar goda relationer och engagemang. Du underhåller kontinuerligt dina specialistkunskaper och är en kunskapsresurs för andra.

Om oss

Skatteavdelningen tillhör Ekonomi & Finans på Länsförsäkringar AB och arbetar på uppdrag av CFO Group gentemot vd, företagsledningen, styrelser, affärsområden och stödenheter. Vi ansvarar för att centralt hantera Länsförsäkringar AB-koncernens skattefrågor vilket innefattar bland annat företagsbeskattning, mervärdesskatt och transfer pricing. Utöver skattechefen finns sex skattejurister med olika ansvarsområden varav en är momsspecialist.

Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank

och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering

Låter det spännande?

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Sharp Recruitment. Välkommen med din ansökan senast den 23 augusti 2019. Ansökan och CV skickas till ron.cohen@sharprecruitment.se. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. För ytterligare information om tjänsten, kontakta Ron Cohen på + 46 73 518 51 88.

Vi svarar också gärna på dina frågor

  • Anna Hagdorn Skattechef, telefon 08-588 400 86
  • Ulrika Taylor kontaktombud FTF, telefon 08-588 404 25
  • Anna Sandqvist ordförande SACO, telefon 08-588 416 50

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Läs mer om oss: https://bit.ly/2pKj4pQ