Snabbfakta

Sista ansökningsdag

18 juni 2021

Ort

Göteborg

Har du frågor om tjänsten?

Susanne Berens Olsson, Enhetschef. Mobil: 0790-60 85 06 susanne.berens@intraservice.goteborg.se

Arbetsbeskrivning

Vi är Göteborg! Nu söker vi dig som är jurist eller har annan utbildning som bedöms som relevant för tjänsten och minst några års erfarenhet från praktiskt juridiskt arbete eller dataskyddsarbete.

Dataskyddsenheten är en central funktion inom Göteborgs Stad som bistår alla stadens förvaltningar och bolag med rådgivning, utbildning, stöd och efterlevnadskontroll inom dataskydd och dataskyddslagstiftning. Enheten består av elva specialister, med olika bakgrund och kompetens, som arbetar tillsammans för att tillhandahålla rollen som dataskyddsombud till staden. Idag är majoriteten jurister.

Vi söker nu fler medarbetare med olika kompetens, men med ett gemensamt intresse för dataskyddsfrågor. Vi letar efter dig som är intresserad av verksamhetsutveckling och frågor inom integritet, IT och juridik. Arbetet innebär vida kontakter med stadens olika verksamheter samtidigt som det också ger många juridiska, tekniska och praktiska utmaningar i en allt mer digitaliserad värld.

I den här rollen kommer du bland annat att:

  • vara ansvarig för att leda och planera arbetet mot ett antal av de verksamheter som ingår i enhetens uppdrag
  • arbeta med rådgivning inom dataskyddslagstiftning och dataskydd
  • omvärldsbevaka och hålla verksamheterna informerade genom utbildningar, nyhetsrapportering och digitala kanaler
  • genomföra efterlevnadskontroller hos verksamheterna och rapportera rekommendationer och iakttagelser till styrelser/nämnder
  • arrangera och hålla i seminarier, nätverksträffar eller liknande kunskapshöjande åtgärder
  • delta i olika projekt och vara del i verksamheternas dagliga arbete med dataskyddsfrågor
  • bistå vid personuppgiftsincidenter och konsekvensbedömningar

Kvalifikationer

Du har en juristexamen eller annan högskoleutbildning som bedöms som relevant för tjänsten. Du har arbetslivserfarenhet antingen från praktiskt juridiskt arbete eller dataskyddsarbete. Du har en god förmåga att göra rättsutredningar och tillämpa juridisk metod applicerat på praktiska frågeställningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom offentlig sektor och kunskap om regelverken rörande offentlighet och sekretess, arkivering, etc. Det är också meriterande om du har goda kunskaper om dataskyddslagstiftningen liksom om du har erfarenhet av arbete i rollen som dataskyddsombud, dataskyddsansvarig eller liknande. Har du kunskaper inom något av områdena offentlig upphandling, digitalisering, IT-rätt, IT-säkerhet och/eller informationssäkerhet så är det också en merit.

För att lyckas i rollen behöver du vara en lagspelare men också en person som kan hantera stort ansvar på egen hand. Du är bra på att kommunicera både i tal och skrift och känner dig bekväm i rollen som föredragshållare. Du har en väl utvecklad känsla för service och en mycket god social förmåga samtidigt som du kan upprätthålla en hög integritet. Du arbetar systematiskt och kan prioritera för att genomföra uppdraget på ett effektivt sätt.

Som medarbetare på Intraservice delar du självklart stadens gemensamma förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt.

På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som kontinuerligt utvecklas och förändras. Hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling och kreativt arbete. Vi erbjuder dig flexibel arbetstid för att du ska kunna få balans mellan arbete och privatliv. Intraservice har ett aktivt hälsoarbete och du erbjuds olika friskvårdsförmåner.

Vi vill att Intraservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Välkommen med din ansökan och att bli en viktig pusselbit i vårt lagbygge!

Övrig information

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer för att effektivisera processen, varför vi ber dig att söka så snart om möjligt. Dock kommer alla ansökningar inom ansökningstiden att beaktas.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Intraservice

Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vår uppgift är att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter. Vi levererar tjänster till stadens förvaltningar och bolag, vilket bland annat innebär att utveckla och tillhandhålla gemensamma arbetssätt, verktyg, IT-stöd och mallar. Våra verksamhetsområden är HR, ekonomi och operativt inköp, IT, kommunikation, ledning och styrning, servicecenter, vård och omsorg samt utbildning, kultur och fritid.
Vi är cirka 700 anställda, och är inne på en spännande resa med nya uppdrag och ansvarsområden, vilket gör att vi behöver fler kompetenta och engagerade kollegor.
Läs mer om oss på http://www.goteborg.se/intraservice

Vill du annonsera här?

På Realtids platsannons­marknad hittar du spetskompetens i branschen.
Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in