Malmö stad söker stadsjurist till miljöförvaltningen

Placering

Malmö

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Malmö har lång erfarenhet av framgångsrikt miljö- och hållbarhetsarbete och vi är många som arbetar för att Malmö ska fortsätta att vara en av Sveriges ledande miljökommuner. Miljöförvaltningens uppdrag är bland annat att leda och samordna stadens klimat- och miljöarbete. Nu söker vi en erfaren jurist som vill vara med och driva vårt arbete framåt!

Arbetsbeskrivning

I din roll som jurist hos oss kommer du att vara ett strategiskt ledningsstöd och ge rådgivning till chefer, ledningsgrupp och miljödirektören utifrån gällande lagstiftning och beslutade dokument. En del av arbetet kommer att innefatta rådgivning i bedömningsfrågor och att bistå cheferna med att tolka lagstiftningen utifrån förvaltningens uppdrag. Du kommer även att bevaka lagförändringar och rättspraxis samt hålla ihop förvaltningens strategiska positionsförflyttningar inom området. I ditt ansvarsområde ingår också att upprätta remissyttranden och rättsutredningar och föra förvaltningens talan i samband med juridiska processer. Vidare ingår det i rollen att granska och upprätta avtal samt projektansökningar.

Tjänsten är organisatoriskt placerad på enheten för kansli och juridik som består av åtta medarbetare. Enheten arbetar operativt och strategiskt och har utvecklings- och samordningsansvaret för juridik, arkiv, dokument- och ärendehantering, nämndsadministration, digitalisering samt dataskydd- och informationssäkerhet. Enhetens uppdrag är att arbeta med stöd och service genom att samarbeta med hela miljöförvaltningen, övriga förvaltningar, malmöbor och stadens verksamhetsutövare. Du kommer att vara placerad i Malmö och rapportera till enhetschef för kansli och juridik.

Vem är du?

Vi söker dig som har en svensk juristexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom privat eller offentlig sektor, exempelvis från advokatbyrå, kommunal eller statlig verksamhet. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av att arbeta med såväl miljöbalken som livsmedelslagstiftningen men även ha god kännedom om annan relevant lagstiftning exempelvis inom energiområdet eller EU-lagstiftning. Vi ser även att du har erfarenhet av att granska avtal och projektansökningar samt vana av att skriva remissyttranden och rättsutredningar.

Som person är du lösningsfokuserad och har en god förmåga att kunna hantera komplexa frågeställningar och se helhetsperspektivet. Du är van vid att ta ett stort ägandeskap över dina arbetsuppgifter och att göra välavvägda bedömningar för verksamhetens bästa. Vidare är du en ödmjuk, lyhörd och flexibel person som trivs bra med att arbeta i en stödfunktion. För att trivas i rollen behöver du uppskatta att arbeta med strategiska frågor och ha många bollar i luften samtidigt vilket kräver en god prioriteringsförmåga.

Vad erbjuder vi dig?

Malmö stad är utsedd till Sveriges miljöbästa kommun av Aktuell Hållbarhet och miljöförvaltningen har en central roll i detta arbete. Hållbarhetsfrågor är vår vardag och arbetsredskapen är tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete. Vi är en arbetsplats med brett kunnande och stort engagemang. Hos oss får du vara med och påverka och göra skillnad för Malmöborna. I rollen som stadsjurist får du arbeta nära besluten både på en strategisk och operativ nivå. Du ges ett stort ansvar och stora möjligheter att utvecklas ytterligare i din yrkesroll.

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på miljöförvaltningen behöver du stå bakom vår värdegrund i Malmö stad: att möta varje människa med förståelse och respekt, ha stort engagemang och mod att påverka och att använda din kreativitet för att skapa förbättringar.

Om verksamheten

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads klimat- och miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, ansvarar för kommunens energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här www.malmo.se/jobb

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete: https://malmo.se/miljo
Läs mer om miljöförvaltningen: https://malmo.se/miljoforvaltningen
Några av medarbetarna i Malmö stad: https://malmo.se/Jobb.html#VijobbariMalmostad

Ansökan

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Annonsen avser i första hand en (1) tillsvidareanställning. Förutsättningarna kan komma att förändras under rekryteringens gång.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Malmö stad med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via email utan ansökan sker via Malmö stads annons tillgänglig här http://bit.ly/3DaYTHc. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linn Marthinussen på telefon: +46 76 002 69 41 alternativt via email: linn.marthinussen@jurek.se

Övriga kontaktpersoner:

Vian Mirza Enhetschef, kansli och juridik, vian.mirza@malmo.se, 0709-705358

Åsa Thorné, Vision 040-342023

Eva Klamméus, Saco 0704-34 48 56

Lediga jobb

Sharp Recruitment & Consultants

Head of Legal to NCC Industry

Solna, Oslo
|
Sista ansökningsdag 2024-01-08
Jurek

Bolagsjurist till SSAB

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-01-06
von Feilitzen & Partners

Använd dina färdigheter för att bekämpa cancer! Vi söker nu nästa stjärna till vårt starka juristteam.

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-22
Jurek

Group Legal & Compliance Counsel till Elof Hansson Group

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-01-06
Jurek

Nordic Legal & Compliance Manager at Chiesi Pharma

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-01-04
Sharp Recruitment & Consultants

Operations Manager till ICA Gruppen

Solna
|
Sista ansökningsdag 2024-01-04
Jurek

Group Compliance Manager to Alfa Laval Group

Lund
|
Sista ansökningsdag 2023-01-01
von Feilitzen & Partners

Bolagsjurist till ikoniskt svenskt varumärke, Stockholm

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-15
Sharp

Legal Counsel till Välinge Innovation

Helsingborg
|
Sista ansökningsdag 2023-12-24
Sharp

Compliance Manager till Nordic Guarantee

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-24

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons