Annons

Annons

Legal Counsel till If

Sista ansökningsdatum: 
31 augusti 2018
Placeringsort: 
Stockholm
Kontaktinformation: 

Det roligaste med att arbeta som jurist på If är att arbeta nära affären med varierande och utmanande arbetsuppgifter, i ett mycket kvalificerat team och under ett bra ledarskap med högt i tak. Eftersom If är ett reglerat bolag som ytterst ägs av ett börsnoterat bolag, är det stort fokus på de juridiska frågorna och som jurist är man därför en viktig del av själva affären.”

Så här beskriver Anette, en av våra medarbetare, hur det är att arbeta som jurist hos oss. Låter det intressant? Kom och jobba med oss på Nordens ledande sakförsäkringsföretag och hjälp oss att skapa trygghet för våra 3.6 miljoner kunder.

Om tjänsten

På If är juridik en del av vår kärnverksamhet. Som jurister är vår huvuduppgift att bistå verksamheten med snabb och proaktiv juridisk rådgivning. Vi arbetar brett inom många olika rättsområden. Vi tolkar och implementerar ny lagstiftning, skriver och förhandlar avtal och driver M&A- och andra strategiska projekt. Vi uppträder som ombud för försäkringstagare och If vid rättegångar i allmän domstol och i skiljeförfarande. Vi är sekreterare i koncernens olika styrelser och tar ansvar för Ifs kontakter med myndigheter. Vi är med vid produktutvecklingsarbete och håller juridiska utbildningar för verksamheten. Vi söker lösningar och är alltid nära affären.

Vi söker nu en erfaren avtalsjurist till vår juristavdelning, Legal Sweden. Avdelningen är en central stabsfunktion och vi är 18 medarbetare som sitter på Ifs huvudkontor i Bergshamra, Stockholm. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå i bl.a. att skriva, granska och utveckla våra största avtal med Nordens ledande industriföretag. Du kommer att jobba nära affären och få lära dig massor om försäkring och många andra branscher. Med över 100 juristtjänster på If och med tanke på att flera personer inom affärsverksamheten har juridisk bakgrund finns det goda karriärmöjligheter om du en dag vill testa något nytt.

Vi söker dig som

  • Har en juristutbildning.
  • Har minst 3 års erfarenhet av att arbeta med affärsjuridik från advokatbyrå och/eller bolag.
  • Är van vid att skriva och förhandla kommersiella avtal, gärna i ett internationellt sammanhang.
  • Har en mycket god förmåga att kommunicera samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
  • Har en god affärsmässig förståelse, flexibilitet, utpräglad samarbetsförmåga och intresse för olika synsätt och kulturer.
  • Är, förutom en noggrann jurist, en proaktiv problemlösare som tar ansvar och initiativ.
  • Försäkringskompetens är meriterande men ej nödvändig. Vi är många på If som kan försäkring. Du kommer att lära dig. Det vi behöver är någon som är riktigt bra på att skriva avtal.

Om If

If är det ledande sakförsäkringsbolaget i Norden med 3,6 miljoner kunder. Vi ägs av den finländska börsnoterade Sampokoncernen och har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Våra 6800 medarbetare arbetar för att erbjuda våra kunder marknadens bästa försäkringslösningar för både privatpersoner och företag. Vi jobbar ständigt med att förbättra våra tjänster och att bidra till en tryggare vardag för våra kunder och ett säkrare samhälle i stort. Våra medarbetares kompetens och engagemang hör till våra absoluta styrkor.

Vi är en modern och mångsidig arbetsplats som erbjuder ett stort utbud av tjänster och karriärmöjligheter. I organisationen möts matematiker, IT-utvecklare, jurister, ekonomer, försäljare, poliser, sjuksköterskor, motorspecialister och många andra yrken. Arbetskulturen är öppen och inkluderande, ärlig och förtroendefull, med tydliga förväntningar på att alla tar ansvar och initiativ. Vi uppmuntrar till kreativitet, nytänkande och intern rörlighet.

Vi vill att våra medarbetare ska må bra, trivas och ha roligt på jobbet. Våra regelbundna medarbetarundersökningar visar att det är så. Vi bidrar även till bra balans mellan arbete och privatliv, med hänsyn till livets olika faser. Förutom spännande arbetsuppgifter och en trevlig arbetsplats erbjuder vi bra personalförmåner.

För mer information

För mer information om tjänsten, kontakta William McKechnie, Head of Legal Sweden, william.mckechnie@if.se, 076 880 5932.

Välkommen med din ansökan!