Annons

Annons

Legal Counsel till Ahlsell

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter ca 33 miljarder SEK och de tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för ca 97 % av intäkterna. Med ca 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell Legal är en relativt nystartad koncernfunktion som stödjer verksamheten i samtliga sju länder som Ahlsell verkar i. Ansvarsområdet omfattar förutom de legala frågorna även hanteringen av koncernens försäkringsportfölj och regelefterlevnad. Genom sin expertis ska Ahlsell Legal främst stödja strategiska initiativ för att skapa lönsam tillväxt samt minska riskexponeringen i Ahlsells dagliga verksamhet. Efter några intensiva uppstartsår är Ahlsell Legal nu redo att ta in sin andra jurist till huvudkontoret i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Som bolagsjurist på Ahlsell kommer du att stötta verksamheten i ett brett spektrum av frågor i de olika jurisdiktionerna. Arbetet sker tvärfunktionellt och alltid i nära samarbete med den affärsdrivande organisationen. Rollen är särskilt inriktad mot att hantera alla typer av kommersiella avtal men du kommer även arbeta med M&A samt bolags-, försäkrings-, logistik-, IT-, digitaliserings-, hyres-, IP- och tvistefrågor. Att hålla internutbildningar och bidra till koncernens initiativ inom Environmental, Social & Governance är en naturlig del av uppgifterna.

Hos oss kommer du få driva egna projekt och förhandlingar samt ges en sällsynt möjlighet att medverka till vidareuppbyggnaden av Ahlsell Legal. Du rapporterar till Chefsjuristen.

För att passa i rollen måste du trivas med att arbeta kundfokuserat och effektivt. Du behöver vara öppen, ödmjuk och prestigelös samt sträva efter att leverera uppgifterna med enkelhet och bibehållen precision. Samtidigt förväntas du vara ansvarstagande och ha hög integritet. Förmågan att kunna fatta snabba men väl avvägda beslut är viktig.

Utbildning och erfarenheter

Vi söker dig som har avslutat juristexamen med goda resultat samt har ca fem års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag. Du har färdigheter i att arbeta med kommersiella avtal, gärna inom entreprenad eller IT, samt M&A.

Ahlsells koncernspråk är svenska men du behöver kunna engelska flytande i tal och skrift. Talar du dessutom norska eller finska eller har kunskaper i offentlig upphandling, försäkringar eller IP är det meriterande.

Vad kan Ahlsell erbjuda dig?

Vi kan erbjuda dig en utmanande bolagsjuristroll som både ger självständighet och förutsätter ansvarstagande. Vi är ett snabbt växande bolag som präglas av aktivitet, effektivitet och en vilja att ständigt vara relevant för kunderna. Du kommer arbeta med ledningspersoner och du kommer vara viktig för Ahlsell Legals vidare professionalisering. Resor förekommer.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande, ansök därför redan idag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information om tjänsten, kontakta Zarina Virsholm på tfn: 0733 99 07 27 eller mejla till zarina.virsholm@sharprecruitment.se.