Legal Counsel med fokus på finansiell reglering till Alecta

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Vi på Alecta arbetar aktivt för en mer långsiktig och hållbar finansmarknad. Vi har dessutom en vision om att bli världens mest effektiva tjänstepensionsbolag så att vi kan ge en så bra pension som möjligt till våra kunder.

Vi söker nu en Legal Counsel med fokus på finansiell reglering.

Vi växer

Alectas juristavdelning består idag av ett team med åtta erfarna jurister. Alectas pensionskapital växer och med det även regelverksbördan. För att möta denna utveckling utökas juristavdelningen under 2022 med ett antal nya medarbetare. Vi söker nu en ny kollega vars primära ansvarsområde blir att i samarbete med Alectas branschledande kapitalförvaltningsenhet säkerställa en effektiv bevakning och implementering av de finansiella regleringar som träffar Alectas investeringar.

Vi erbjuder dig en dynamisk och flexibel arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter i ett professionellt och yrkesskickligt team med modernt ledarskap. Vi värdesätter ett positivt, kreativt och decentraliserat arbetsklimat. Vi visar hjärta och tycker att det är viktigt att ha kul på jobbet.

Ansvarsområde och rollbeskrivning

Som Legal Counsel med fokus på finansiell reglering kommer du att vara en viktig partner till Alectas kapitalförvaltning. Tillsammans med andra skickliga kollegor kommer du att:

  • Bevaka finansiella regelverk som berör Alectas investeringar, bl.a. avseende värdepapper/derivat samt ISDA-avtal.
  • Implementera nya och förändrade regelverkskrav i Alectas finansiella avtal, t.ex. nya krav enligt EMIR och CSDR i Alectas tradingavtal.
  • Stötta kapitalförvaltningen i arbeten med intern styrning och kontroll och styrdokument samt med frågor kopplade till penningtvätt och kundkännedom..
  • Stötta aktiehandlarna med flaggningar av aktieinnehav samt med tillämpning av marknadsmissbruksreglerna.
  • Bevaka EU och svenska regelverk inom området hållbar finansiering och föra in Alectas ESG-krav i avtal och annan dokumentation inom kapitalförvaltningen.

Du rapporterar till chefsjuristen

Om dig

Vi söker dig som har en juristexamen samt minst tre års relevant arbetslivserfarenhet från en affärsjuridisk advokatbyrå och/eller bank/finansiellt institut.

Du har vidare:

  • Erfarenhet av att arbeta med bank- och finansjuridik och särskilt regelverksfrågor avseende värdepapper/derivat samt ISDA-avtal.
  • Du har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av att jobba med finansiell reglering på bank eller annat finansiellt institut samt;

  • Erfarenhet av regelverken för hållbar finansiering.
  • Erfarenhet av projektledning.

Som person ser vi gärna att du är analytisk, noggrann, självständig och prestigelös. Du är flexibel och har en utpräglad samarbetsförmåga. Förutom en skicklig jurist, är du en proaktiv problemlösare som kan kommunicera ditt budskap.

Kontakt och ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför gärna redan idag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Zerin Baran på tel. +46 72-032 87 86 eller zerin.baran@sharprecruitment.se

Mer om Alecta

Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan starten 1917 och är ett av Europas största pensionsbolag med 2,6 miljoner privatkunder och 1000 miljarder i förvaltat kapital som vi investerar i aktier, räntor och alternativa investeringar. Vi arbetar för att leverera god avkastning och låga kostnader till våra kunder på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Vi investerar våra kunders pengar så att människor, miljö och samhälle mår bra på lång sikt. Kulturen hos oss präglas av enkelhet, kundfokus och ansvar och stor vikt läggs vid att vara en attraktiv arbetsgivare där vi strävar efter att arbeta smartare och effektivare än våra konkurrenter. Vi är ca 350 medarbetare och sitter centralt i Stockholm på Regeringsgatan.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Zerin Baran på tel. +46 72-032 87 86 eller zerin.baran@sharprecruitment.se

Genom
Tjänst

Legal Counsel to Dometic Group

Placering
Solna
Genom
Tjänst

Head of Legal till PodX Group

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

KICKS söker Head of Legal & Compliance

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Stillfront söker bolagsjurist med fokus på dataskydd

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

SCA söker bolagsjurist

Placering
Sundsvall
Genom
Tjänst

Riksbyggen söker entreprenadjurist till Fastighetsförvaltningen

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Data Protection Officer till Sergel

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Skattekonsult till Advice

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Dina Försäkringar söker skadejurist

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Bolagsjurist till Gjensidige

Placering
Stockholm

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons