Snabbfakta

Ort

Stockholm

Har du frågor om tjänsten?

ör ytterligare information eller frågor om tjänsten, kontakta Peter Ekström på tfn 070-813 51 85 alt. peter.ekstrom@sharprecruitment.se 

Arbetsuppgifter 

 • Arbeta med riskmodeller för marknads-, motparts- och likviditetsrisk 
 • Bevaka, tolka och implementera regelverk som träffar marknads-, motparts- och likviditetsrisk 
 • Utveckla dina färdigheter inom riskhantering, datahantering och programmering 

Är du nyfiken på hur den här texten ska sluta? Kul! Vi gillar dig redan. Att vara nyfiken är viktigt för oss.  

På SBAB spelar nämligen rollen mindre roll. Att du är kunnig förväntar vi oss. Det viktiga är att du vill vara med och bidra till vår kultur, attityd och vårt sätt att vara. Och eftersom vi är lika många experter som medarbetare, behöver alla vara just nyfikna och intresserade av varandras olikheter. Vi lyssnar in och omvärderar kontinuerligt. Vi tror på mångfald, att olika perspektiv berikar och att du är en viktig framgångsfaktor. Fortfarande nyfiken? Välkommen! 

Att jobba som Kvantitativ riskanalytiker 

Din nya grupp heter ”Marknads- och Likviditetsrisk” och består av 10 personer. Tillsammans ansvarar vi bland annat för mätning av bankens marknads, motparts- och likviditetsrisker. Är du en person som med tiden vill lära dig allt inom risk? Bra! Du kommer nämligen att få möjligheten att sätta dig in i och arbeta med gruppens samtliga riskområden. Vid din sida har du fantastiska kollegor i en av Sveriges bästa arbetsplatser. 

Förutom riskanalys, databearbetning och programmering kommer du också att få arbeta med regelverkstolkning och att skapa god förståelse för verksamheten. Rollen är väldigt bred och passar dig som är självdrivande och vill växa med ökat ansvar. I rollen finns det även stående inslag av regelbunden myndighetsrapportering och intern riskrapportering till VD och styrelse. Mycket av det tekniska arbetet sker i analysverktygen SAS, SQL samt Excel. 

Du som söker behöver ha: 

 • Hög genomförandeförmåga och har lätt för att sätta dig in problemformuleringar och nå en lösning. 
 • Väldigt god förmåga att hantera data och känner dig bekväm i något programmerings- och analysverktyg för att snabbt få fram svar på frågor. 
 • Relevant akademisk bakgrund, exempelvis som civilingenjör, ekonom eller statistiker. Eller något annat - våga utmana oss! 

Som person är du nyfiken, gillar högt tempo men tummar inte på kvalitet. Du är ödmjuk inför arbetsuppgifter och mot dina kollegor. Problemlösning i grupp tycker du är en framgångsfaktor och du vill framförallt lyckas tillsammans. Som Riskanalytiker vill du vara med och ta ett stort ansvar för mätning av bankens risker och säkerställa god regelefterlevnad. 

Vi är nyfikna på dig, så beskriv din bakgrund genom att bifoga ditt CV tillsammans med ett personligt brev, senast den 24 september 2021. Intervjuer sker löpande, så vänta inte om du tycker att jobbet hos oss är din nästa utmaning! 

Har du check på allt? 

 • Analytisk 
 • Lagspelare 
 • Nyfiken 
 • Självdrivande 
 • Noggrann 

Ansökan 

Låter det som en intressant roll för dig? Urval sker löpande, ansök då redan idag genom att klicka HÄR. 

I denna rekrytering samarbetar Schibsted med Sharp Recruitment. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. För ytterligare information eller frågor om tjänsten, kontakta Peter Ekström på tfn 070-813 51 85 alt. peter.ekstrom@sharprecruitment.se 

Vill du annonsera här?

På Realtids platsannons­marknad hittar du spetskompetens i branschen.

Logga in