Kvantitativ kreditriskanalytiker till SBAB

Placering

Publicerad
Sista ansökningsdag

Arbetsuppgifter 

  • Var med i teamet som utvecklar SBAB:s valideringar och kreditriskanalys 
  • En kul roll för dig som är prestigelös, älskar att dela med dig av din kunskap och som gärna klurar tillsammans med andra 
  • Bearbetning och analys av data för att kunna dra slutsatser utifrån siffror 
  • Du ser till helheten i såväl analys som programmering 
  • Imponera på oss med flexibilitet samtidigt som du arbetar strukturerat 

Är du redo för något intressant? På SBAB jobbar vi värderingsdrivet. Wow! Hoppas vi att du tänker, men vi förstår om det inte känns som något nytt eller om ordet inte väcker det intresse som vi vill. 

Men våra värderingar är viktiga för oss på riktigt! De handlar om att jobba smart med fart, ta ansvar hela vägen, vara stolta proffs och att lyckas tillsammans. Faktum är att värderingarna hjälper oss att fatta kloka beslut – och vi vill att du gör detsamma hos oss. De hjälper dig i rätt riktning, stöttar att ta egna initiativ, ha roligt tillsammans och bidra till att våra kunder får en bättre boendeekonomi. Fortfarande intresserad? Välkommen! 

Att jobba som Kvantitativ Kreditriskanalytiker 

Vi söker en riskanalytiker som kan bidra till validering av bankens kreditriskmodeller (IRK, IFRS9). Rollen kräver att du har erfarenhet av programmering och analys av stora datamängder. Vi ser gärna att du har arbetat med kreditrisk och IRK-modeller (PD & LGD) tidigare, alternativt att du är van att arbeta med siffror i en regelverksstyrd miljö. Vi tror att du har jobbat 3-5 år och är nyfiken på att utvecklas ytterligare i ditt helhetstänk. SBAB:s storlek ger en god möjlighet att lära sig mer om och bidra till bankverksamhetens helhet, vi har en nära kommunikation med grupper inom hela SBAB så som Data Science, Affärsspecialister, Tech och Kreditavdelningen. För att klara detta förväntar vi oss att du arbetar målinriktat, strukturerat och med ett högt engagemang. 

Vi är ett team på 6 personer med en bra mix av tjejer och killar som tycker om att optimera syntax, spela foosball och nörda ned oss i kreditrisk. Vi som jobbar i teamet är ambitiösa och älskar att lära oss nya saker och hoppas du också vill det. Förutom validering följer och rapporterar vi våra viktigaste kreditriskmått samt genomför djupanalyser av områden där vi identifierar höjd risk. 

Vi arbetar främst med data i SAS/Python/R/SQL, vilket du antingen kan eller vill lära dig. Vi arbetar även en del i Office-paketet för att dela och presentera vårt arbete. Att presentera analyser och slutsatser är en naturlig del i ditt arbete där du förväntas bidra aktivt till såväl risk- som affärsstrategier genom olika analyser av kreditrisk. 

Som kvantitativ kreditriskanalytiker har du ett intresse för vår omvärld och hur den påverkar verksamheten och risken. Vi följer självklart bostadsmarknaden och de regler som påverkar verksamheten. Risk är en funktion inom andra linjen och består idag av 5 grupper och ca 50 medarbetare. 

Har du check på allt? 

  • Lagspelare 
  • Målinriktad 
  • Nyfiken 
  • Ansvarstagande  
  • Ödmjuk 

Annars då? 

Gillar du oss, och tror att du kan bidra, är vårt tips att inte vänta för länge med att skicka in CV eller LinkedIn-profil. Har du andra idéer på hur du kan visa vem du är? Spännande! Hur du än ansöker så ser vi fram emot att lära känna dig mer.

Din ansökan 

Stämmer detta in på dig? Ansök då redan idag, urval sker löpande.   

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Peter Ekström, tel 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se. 

För att ansöka, klicka HÄR.  

Välkommen med din ansökan! 

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Peter Ekström, tel 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Genom
Tjänst

Legal Counsel to Dometic Group

Placering
Solna
Genom
Tjänst

Head of Legal till PodX Group

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

KICKS söker Head of Legal & Compliance

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Stillfront söker bolagsjurist med fokus på dataskydd

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

SCA söker bolagsjurist

Placering
Sundsvall
Genom
Tjänst

Riksbyggen söker entreprenadjurist till Fastighetsförvaltningen

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Data Protection Officer till Sergel

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Skattekonsult till Advice

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Dina Försäkringar söker skadejurist

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Bolagsjurist till Gjensidige

Placering
Stockholm

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons