Annons

Annons

Kreditjurist till Swedbank

Sista ansökningsdatum: 
31 augusti 2018
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 

Group Legal Commercial är en ny enhet inom Swedbank som ansvarar för juridisk service till bankens affärsområden. Vi söker nu en jurist till affärsområdet Large Corporates & Institutions!

Om jobbet

Group Legal Commercial är en ny enhet inom Swedbank som ansvarar för juridisk service till bl.a. affärsområdet Large Corporates & Institutions och bankens kontor. Vi är idag drygt 50 jurister varav cirka 20 är kreditjurister och arbetar främst med företagskrediter och därmed sammanhängande juridiska frågeställningar som exempelvis förhandlingar samt upprättande av kreditavtal och säkerhetsdokumentation. Arbetet omfattar även deltagande i projektarbeten samt att man håller i utbildningar. Den nu aktuella tjänsten är förlagd till Swedbanks kontor i Stockholms city där affärsenheten Large Corporates & Institutions är lokaliserad.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen

Vi söker dig som har en juristkandidatexamen och minst tre års erfarenhet av juridiskt arbete från bank och/eller advokatbyrå. Vi lägger särskild vikt vid kompetens och erfarenhet rörande kredit– och säkerhetsrätt i allmänhet samt fastighets- och förvärvsfinansieringar i synnerhet. Även kunskap och erfarenhet rörande annan typ av projektfinansiering, finansbolagsfrågor, obeståndsrätt, bolagsrätt och företagsekonomi värdesätts. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt och även ha mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Du bör vara noggrann, engagerad, utåtriktad och ha god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt. Det är också viktigt att du har en hög arbetskapacitet och drivkraft kombinerad med affärsmässighet samt en pragmatisk och lösningsorienterad inställning. Vi värdesätter att du har hög social kompetens och trivs med att arbeta i grupp.

Varför jobba med mig/oss

Du får möjlighet att arbeta med olika former av kreditjuridik i nära samarbete med erfarna och trevliga kollegor. Du får också möjlighet att utvecklas inom en mängd områden rörande bank och finans, där ingen dag behöver vara den andra lik.

Som del i vårt juristteam är du ofta i händelsernas centrum. Du är även en del av hela Swedbanks juristfunktion och får möjlighet att skapa värdefulla relationer i en komplex och spännande bankkoncern.
 

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.