Annons

Annons

Koncernredovisningschef till K2A

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
Mats Holmberg: 072-8532313

Vill du arbeta som Koncernredovisningschef i en expansiv och dynamisk verksamhet?

Om tjänsten

K2A (www.k2a.se) söker nu en Koncernredovisningschef med ett intresse för fastigheter. För att trivas i rollen bör du vara social, professionell och ha en prestigelös attityd. Är du dessutom initiativrik och självgående är du den K2A söker. 

Som Koncernredovisningschef hos K2A har du ett helhetsansvar för koncernredovisningen och skatt men du kommer även att arbeta mycket nära verksamheten och tillsammans med CFO ta fram finansiella rapporter men även bistå med administrativt stöd i projektutveckling. Därför är det viktigt att du är en person som trivs med att konstant bli utmanad med nya arbetsuppgifter

Tjänsten är en heltidstjänst med placering på bolagets moderna huvudkontor i Stockholm och du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvara för koncernens legala- och operativa konsolidering samt säkerställa att den interna och externa rapporteringen enligt IFRS är korrekt och sker i tid
  • Följa upp och vara delaktig vid implementering av förändrat regelverk och lagstiftning. 
  • Ansvara för skatteberäkning. 
  • Driva effektivisering av rapportering- och koncernredovisningsprocessen.
  • Stödja och ge instruktioner till dotterbolagen inom K2A koncernen vad gäller koncernredovisningsfrågor
  • Delaktig vid förvärv och avyttring 
  • Driva olika frågor och projekt inom redovisningsområdet 

Kvalifikationer och önskad kompetens

Vi söker dig som är civilekonom och har gedigen erfarenhet av kvalificerat koncernredovisningsarbete med konsolidering från fastighetsbranschen. Kunskap inom IFRS, K2, K3 förvärvsredovisning, skatt och att driva projekt är självklart för dig.

Vem är du?

För dig som tycker om tillväxt, utmaningar och en entreprenöriell miljö ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du arbetar i rutinerat och engagerat team med inspirerande medarbetare omkring dig. Som person trivs du i en självgående roll där du får ta ett stort eget ansvar. Ett proaktivt tänk, framåtanda och god struktur i ditt arbete är också av stor vikt för att kunna lyckas och växa i rollen. För att passa för tjänsten krävs även en god kommunikativ förmåga, då olika samarbeten med många parter inom organisationen förekommer.

Din ansökan

Ta chansen att söka dig till en modern och digital byggmästare! Välkommen med din ansökan för tjänsten via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av Mats Holmberg (tel. 072-8532313 eller mholmberg@boardtalk.se) och Amanda Konradsdal (akonradsdal@boardtalk.se) på Boardtalk AB. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Om K2A

K2A är ett fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning. Vi har valt att kombinera bostadsportföljen med samhällsfastigheter, och även andra kommersiella fastigheter, för att därigenom stärka det löpande kassaflödet. Vår verksamhet är koncentrerad till Stockholm, Mälardalen samt ett antal utvalda universitets- och högskoleorter i övriga Sverige.

Fastighets- och projektportföljen (inklusive markanvisningar) omfattar cirka 5100 bostäder, varav cirka 2850 studentbostäder, cirka 2050 hyresbostäder och cirka 200 bostäder i samhällsfastigheter. K2A bygger ett fastighetsbestånd för långsiktigt ägande med egen förvaltning. Utvecklingen av företaget har skett i ett högt tempo sedan starten hösten 2013 och sedan juni 2019 är K2A noterat på Nasdaq (Stockholm). Aktiv bearbetning av kommuner och andra fastighetsägare har resulterat i förvärv av planlagd mark för nyproduktion av såväl hyreslägenheter som studentbostäder på ett flertal orter.

Läs mer om K2A på k2a.se.