Annons

Annons

Koncernredovisningsansvarig till det expansiva streaming-bolaget Storytel

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 

Gazella rekryterar nu en initiativtagande Koncernredovisningsansvarig till Storytel, Nordens största tjänst för ljudböcker i mobilen. Du kommer att få vara en del av en expansiv organisation som befinner sig på en spännande resa. Storytel har mer än 40 bolag och finns i mer än 20 länder och planerar att lansera på nya marknader inom de närmsta åren, bolaget är noterat på Nasdaq First North. I rollen, som har placering på bolagets kontor på Riddarholmen i Stockholm, kommer du att leda koncernrapporteringsprocessen från början till slut. Detta inkluderar utformning av instruktioner för koncernrapportering, koordinering med lokala Storytelbolag i utlandet samt att hantera komplexa koncernjusteringar. Till denna tjänst söker vi en person med bred kunskap inom koncernredovisning som kan ta egna initiativ för att utforma rollen och processen framöver. Du blir en del av deras Business Administration Management team som består av sju personer och kommer rapportera till bolagets CFO. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Utvecklande av rapportpaket inklusive rapporteringsinstruktioner för koncernen och koordinering av koncernbolagens rapportering till HQ.
  • Upprättande av konsolidering i samband med månads- och kvartalsbokslut, inklusive hantering av återkommande justeringar mellan lokal redovisning och koncernens GAAP samt andra koncernjusteringar.
  • Delta i processen kring upprättande av kvartalsrapporter och årsredovisning för koncernen, inklusive koordinera samarbetet med externa revisorer.
  • Upprätta koncernens kassaflödesanalys och kassaflödesprognoser.
  • Stötta lokala finansateam inom koncernen i löpande redovisnings- och rapporteringsfrågor för att säkerställa konsekvent hantering samband med rapportering till koncernen.
  • Vidareutveckla koncernens rapporteringsprocess genom att identifiera förbättrings- och effektiviseringsmöjligheter, exempelvis genom automatisering av arbetet.
  • Samordna hantering kring efterlevnad av lokala rapporteringskrav från koncernnivå.
  • Upprätta årsredovisningar för Storytels svenska bolag.

Erfarenhet

Till denna tjänst söker vi dig som har en akademisk examen eller motsvarande och mellan 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet inom multinationellt företag. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av revision från någon av de fyra stora revisionsbyråerna. Du har bred kunskap och arbetslivserfarenhet av konsolidering under både K3 och IFRS. Har du tidigare arbetat i en expansiv miljö med att sätta strukturer och förbättra processer ser vi detta som en stark merit för rollen. Vidare har du en god kommunikationsförmåga på både svenska samt engelska, både skriftligen och muntligen.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen tror vi att du är en driven och serviceminded teamplayer. Du är flexibel och lösningsorienterad med en god förmåga att prioritera ditt arbete i en föränderlig miljö. Du är öppen, social och drivs av att förbättra och hitta nya mer effektiva sätt att göra saker på. Vi ser att du är strukturerad i ditt arbetssätt och att du är stöttande mot dina medarbetare.

Storytel

Storytel är Nordeuropas största tjänst för ljudböcker i mobilen. Vi erbjuder hundratusentals ljudböcker och e-böcker på 17 marknaderFöretaget grundades 2005 av Jon Hauksson (Systemarkitekt och chefsutvecklare) och Jonas Tellander (VD) under namnet Bokilur men bytte 2007 namn till Storytel, främst för att underlätta en internationell expansion.

Ett team av härliga kollegor väntar på dig i Norstedtshuset på Riddarholmen i centrala Stockholm. Här finns både stöd men också stort utrymme att vara med och påverka och utveckla. Utöver detta kan vi erbjuda chansen att få uppleva ett företag under utveckling som omfamnar den senaste tekniken i allting vi tar oss an. Positiv företagskultur och starka, bra värderingar är viktigt för oss på Storytel och vi tror på, och jobbar hårt för, personlig utveckling.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Patrik Sundelin & Rebecca Benholm