Annons

Annons

Jurister med intresse för AML och governancefrågor

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
Eva de Falck +46 72 733 48 47

Vi söker jurister med intresse för AML och governancefrågor till Group Legal, CLO Office.

Om CLO Office

CLO Office är en enhet inom Group Legal som samlar seniora jurister med specialinriktning inom områden som är strategiskt viktiga för Swedbankkoncernen vid var tid. Avdelningen består för närvarande av sex jurister med olika specialområden som GDPR, Corporate Governance and internal/external Framework, Lending and Credits, legal riskhantering och anti-korruptions relaterade frågor mm. Antalet jurister och specialinriktningen hos CLO Office kan variera från tid till annan beroende på den strategiska inriktningen. Just nu förstärker Group Legal resurserna inom AML och bolagsstyrning.

Om jobbet

CLO Office söker nu ytterligare jurister som primärt ska arbeta med penningtvätts- och bolagsstyrningsrelaterade frågor. Totalt söker vi två jurister. En av dessa kommer huvudsakligen arbeta mot bankens nyinrättade enhet Anti Financial Crime Unit, (AFC) och med bolagsstyrningsfrågor i Sverige och gentemot Baltikum. Den andra juristen kommer huvudsakligen att arbeta framåtriktat med AMLD 5 och annan relevant lagstiftning, stora off-boarding fall, support till LC&I och Middle Office i Swedish Banking etc.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen

Vi söker dig som har en juristkandidatexamen och som har några års erfarenhet av juridiskt arbete från bank och/eller advokatbyrå. Vi lägger särskild vikt vid kompetens och erfarenhet samt intresse för legala frågor kopplade till penningtvätts- och regelverksfrågor samt bolagsstyrning/governance. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt och även ha mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Du bör vara noggrann, engagerad, utåtriktad och ha god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt. Det är också viktigt att du har en hög arbetskapacitet och drivkraft kombinerat med affärsmässighet samt en pragmatisk och lösningsorienterad inställning. Vi värdesätter att du har hög social kompetens och trivs med att arbeta i grupp.

Du kanske tidigare har jobbat med

  • Bankjuridik
  • Regelefterlevnad
  • Bolagsrätt

Möjliga nästa karriärsteg

Annan specialistroll inom Group Legal, AFC eller Compliance

Varför jobba med mig? - Stefan Frisk

Du får möjlighet att arbeta inom ett område som har högsta prioritet i banken just nu i nära samarbete med erfarna och trevliga kollegor. Du får också möjlighet att utvecklas generellt inom bank- och finansområdet, där ingen dag behöver vara den andra lik.

Som del i vårt juristteam är du ofta i händelsernas centrum. Du är även en del av hela Swedbanks juristfunktion och får möjlighet att skapa värdefulla relationer i en komplex och spännande bankkoncern.

Som chef för gruppen är jag mån om att mina medarbetare utvecklas och har kul på jobbet!

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Sök tjänsten via denna länk:
https://swedbank.easycruit.com/intranet/external/vacancy/2312645/148837?iso=se

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Kontaktpersoner:
Chef/Manager: Eva de Falck +46 72 733 48 47
Finansförbundet: Åke Skoglund +46 8 58590288
SACO: Henrik Joelsson + 46 40 242508

Group Legal ansvarar för koncernens samlade behov av juridisk kompetens och tillser att de juridiska tjänsterna inom koncernen håller en hög kvalité. Enheten stöttar även Koncernledningen i juridiska frågor och ser till att det operativa arbetet inom koncernen bedrivs enligt ledningens strategier och intentioner. Group Legal har även funktionsansvar för bland annat etik inom koncernen.
 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Agnes Smedberg