Annons

Annons

Jurist till SwedSec

Sista ansökningsdatum: 
11 november 2018
Placeringsort: 
Stockholm
Kontaktinformation: 
08-407 64 65/62

SwedSec Licensiering AB arbetar för höga kunskaper, regelefterlevnad och god etik hos anställda på finansmarknaden. Detta görs genom licensiering baserat på kunskapskrav och tester samt genom ett disciplinärt förfarande vid regelöverträdelser. 194 företag är anslutna till SwedSec och ca 23 600 av deras anställda är aktiva licenshavare. SwedSec bildades 2001 och ägs av Svenska Fondhandlareföreningen. För mer information se www.swedsec.se

SwedSec är en snabbfotad organisation med många kontaktytor mot finansmarknaden. SwedSecs lokaler ligger centralt på Blasieholmen i Stockholm. För att utvidga arbetet med regelefterlevnad söker SwedSec en:

Jurist

Som jurist hos SwedSec handlar det framförallt om SwedSecs disciplinära förfarande. Du handlägger och bereder disciplinärenden, upprättar förslag till beslut och är föredragande i disciplinutskottet. I utskottet är du även protokollförare. Vidare ingår arbete med anonymisering av disciplinbeslut och utformande av pressmeddelanden. Det finns en dedikerad assistent som sköter mycket av det administrativa arbetet, såsom kommunikation av handlingar och expediering av beslut.

Vidare ingår i rollen som jurist att fortlöpande informera om SwedSec och vårt disciplinära förfarande i direkta möten med anslutna företag men även via SwedSecs andra kommunikationskanaler som t.ex. nyhetsbrev.

I arbetet ingår även att bidra till utvecklingen av SwedSecs regelverk och verksamheten i övrigt, främst avseende det disciplinära förfarandet.

Vi söker dig som har en jur.kand. eller annan juristexamen samt erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från domstol, företag under FI:s tillsyn, advokatbyrå eller relevant myndighet. Du har troligtvis goda kunskaper om regelverket på finansmarknaden, företag under FI:s tillsyn och/eller erfarenhet av arbete med ärendehantering på myndighet. Notarietjänstgöring är meriterande.

Som person är du noggrann och strukturerad. Du är även engagerad, självgående och duktig på att ta egna initiativ. Arbetet på SwedSec förutsätter hög integritet och gott omdöme och att du är kommunikativ och har en mycket god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt.

Vi samarbetar med Lager & Partners i denna rekrytering. Skicka in din ansökan, märkt SwedSec, samt CV senast den 11 november 2018 till info@lagerpartners.com. Intervjuer sker löpande. Vid frågor ring Maria Lindbom eller Niclas Näslund, Lager & Partners på 08-407 64 65/62.