Jurist till Skandia Fonder

Placering

Stockholm

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Skandia Fonder AB är ett helägt dotterbolag inom Skandiakoncernen, med en samlad fondvolym på ca 130 miljarder kronor och en årlig omsättning på ca 1 miljard kronor. Stora delar av Fondbolagets verksamhet är utlagd till andra bolag såväl inom som utom koncernen. Vår filosofi bygger på livbolagets filosofi, som bland annat innebär en kombination av intern och extern förvaltning samt traditionella och alternativa tillgångsslag.

Vi söker nu en affärsdriven jurist med fokus på penningtvätt till huvudkontoret i Stockholm.

Ansvarsområden och rollbeskrivning

Hos oss kommer du att arbeta i en trygg och stabil verksamhet som genomsyras av en entreprenöriell anda. Du kommer få en nyckelposition i första försvarslinjen samt tillsammans med Head of Regualtory Affair ha det övergripande ansvaret för det operativa penningtvättsarbetet för fondbolaget. Du kommer att erbjudas stora utvecklingsmöjligheter samt få arbeta nära affären och olika delar av verksamheten.

Du kommer arbeta mycket brett med en lång rad spännande frågor och till dina arbetsuppgifter hör bl.a.

  • Framtagande, revidering och implementering av bolagets allmänna riskbedömning av penningtvätt och finansiering av terrorism
  • Den löpande uppföljningen och kontrollen av penningtvättsrelaterade frågor som rör bolagets AIF-förvaltning.
  • Att bidra till bolagets regulatoriska omvärldsbevakning.
  • Implementering av pålitliga processer för att hantera compliancerisker.
  • Löpande penningtvättsrelaterade kontroller i verksamheten.
  • Stöttning och utbildning till verksamheten vid implementeringen av interna och externa regelverk.

Du kommer att arbeta i en liten och personlig verksamhet om 13 personer som ingår i affärsområdet kapitalförvaltning. Du rapporterar till Head of Regulatory Affairs.

Erfarenhet och kvalifikationer

Vi söker dig med juristexamen samt minst två års erfarenhet av operativt penningtvättsarbete från bolag under tillsyn och/eller Finansinspektionen. Erfarenhet av fondjuridik, marknadsföringsrätt och interna regelverk är meriterande.

För att lyckas i rollen är du intresserad och uppdaterad kring pågående regelverksförändringar och trivs i en snabbrörlig verksamhet, högt arbetstempo och varierande arbetsuppgifter. Du är driven, lyhörd, har förmågan att självständigt hantera frågor när de dyker upp och är intresserad av kontinuerliga förbättringar i verksamheten.

Då vår verksamhet är liten är det viktigt att du är en flexibel och prestigelös person som har en vilja att hjälpa till även utanför ramen för det direkta uppdraget. Du har lätt för att samarbeta och trivs med att ha många kontaktytor samt är en god kommunikatör i såväl tal som skrift, både på svenska och engelska. Som person är du öppen, affärsmässig och engagerad. Ditt arbete kännetecknas av noggrannhet och struktur samt att du kan skilja stort från smått.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

För ytterligare information eller frågor rörande bolaget och/eller tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85, peter.ekstrom@sharprecruitment.se, eller Elin Flodin på tel. 072 360 73 29, elin.flodin@sharprecruitment.se

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer om Skandia Fonder

Fondbolaget förvaltar för närvarande 24 värdepappersfonder i Sverige och nio alternativa investeringsfonder för Thule Fund S.A., SICAV-SIF i Luxemburg. Den alternativa investeringsverksamheten omfattar fastigheter, krediter och onoterade aktier (Private Equity).

För ytterligare information se också www.skandia.se/fonder.

Genom
Tjänst

Legal Counsel to Dometic Group

Placering
Solna
Genom
Tjänst

Head of Legal till PodX Group

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

KICKS söker Head of Legal & Compliance

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Stillfront söker bolagsjurist med fokus på dataskydd

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

SCA söker bolagsjurist

Placering
Sundsvall
Genom
Tjänst

Riksbyggen söker entreprenadjurist till Fastighetsförvaltningen

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Data Protection Officer till Sergel

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Skattekonsult till Advice

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Dina Försäkringar söker skadejurist

Placering
Stockholm
Genom
Tjänst

Bolagsjurist till Gjensidige

Placering
Stockholm

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons