Jurist till BeGreen

Placering

Göteborg

Publicerad
Sista ansökningsdag

Urval sker löpande

Vill du vara med och bidra till den gröna omställningen? Vi söker nu en jurist till BeGreen, ett snabbväxande företag inom solenergi med en unik affärsmodell och en arbetsplats där du verkligen kommer kunna göra skillnad.

BeGreen utvecklar, bygger och driver storskaliga solcellsparker. Vi har ett långsiktigt engagemang i våra projekt, och vår vision är att både utveckla och äga våra solcellsparker.
Vi är en svensk solcellsparksutvecklare med rötterna i Danmark, där vi grundades som en del av skogs- och lantbruksföretaget Bregentved Group. I november 2022 köptes BeGreen upp av Equinor och idag är vi ett helägt dotterbolag till den norska energikoncernen.

BeGreen är först ut med att bygga solcellsparker och producera certifierad grön energi utan någon form av subventioner, samtidigt som man erbjuder konsumenterna attraktiva elpriser och vår ägare en stabil och hög avkastning. Efter att solcellsparkerna har satts i drift fortsätter vi att vara aktiva i våra solcellsparker.

Din roll som jurist

Som ett led i BeGreens starka tillväxt söker vi nu en jurist till vår svenska verksamhet. Du kommer hos oss få en nyckelroll i bolagets fortsätta utveckling och arbeta brett med ansvar för att stödja den svenska verksamheten med bl.a. avtalsrätt, tillståndsansökningar och överklagandeprocesser. Du kommer arbeta såväl i olika projekt som löpande rådge verksamheten. Primärt arbetar du mot den svenska verksamheten men kommer också, i viss uträckning, att arbeta med koncernövergripande frågor.

Till dina arbetsuppgifter hör närmare bl.a. att:

• Stödja verksamheten vid upprättande, granskning och förhandling av olika avtal, t.ex. arrendeavtal samt avtal för byggande av solkraftsparker
• Tillsammans med våra projektteam säkerställa effektiva samråds- och tillståndsprocesser.
• Ansvara för överklagandeprocesser
• Arbeta med allmän bolagsrätt, bistå i utvecklingen av bolagets legala struktur samt medverka vid eventuella uppköp
• Ansvara för samarbete, koordinering och kontakt med externa jurister
• Löpande stödja verksamheten med juridisk rådgivning

Du kommer arbeta nära verksamheten och vara en viktig del i vår kontakt med externa partners som markägare och eldistributörer.

Du är anställd i den svenska verksamheten BeGreen Sweden AB, men ingår i BeGreens koncerngemensamma legalfunktion. Du rapporterar till den svenska verksamhetens VD.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad jurist och med minst 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet, från bolag eller advokatbyrå. Du besitter gedigen praktisk kunskap kring avtalsrätt samt mark- och arrenderätt. Har du kunskap och erfarenhet av tillståndsprocesser, miljö-, fastighets- samt entreprenadrätt är detta mycket meriterande, likaså kunskap inom PBL.

För att lyckas i rollen och trivas hos oss är det viktigt att du som person är driven, handlingskraftig och lösningsorienterad. Då du kommer arbeta i en liten men snabbt växande organisation, med omfattande externa kontakter, är det vidare av stor vikt att du är social, kommunikativ samt prestigelös och gärna ”kavlar upp ärmarna”.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Rollen är placerad på vårt kontor i Göteborg. Vi är ett glatt och härligt gäng som även tycker om att ha kul på jobbet och värderar en social och trygg arbetskultur!

Ansökan

Om den här rollen och möjligheten låter intressant så ser vi fram emot din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen, vänligen kontakta Peter Ekström på 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se.
Din ansökan ska bestå av ett CV samt personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att ansöka, klicka HÄR.

Mer om BeGreen

Fram tills idag har BeGreen byggt 9 solcellsparker fördelade på 15 projekt under uppförande i Danmark. Vi har 689 MWp utvecklade och sålda, 275 MWP installerade. Vi har flera projekt under utveckling i Danmark, Sverige, Tyskland och Polen. Vårt mål är givetvis ständig utveckling, inte minst i Sverige där vi är under etablering. BeGreen’s ambition är att utveckla cirka 1 GWp om året. Det är BeGreens mål att utveckla, bygga och driva 4 GWp vid utgången av 2025 – detta baserat på de omfattande projekt som ligger i pipelinen för Danmark, Sverige, Polen och Tyskland.

Lediga jobb

Sharp Recruitment & Consultants

Head of Legal to NCC Industry

Solna, Oslo
|
Sista ansökningsdag 2024-01-08
Jurek

Bolagsjurist till SSAB

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-01-06
von Feilitzen & Partners

Använd dina färdigheter för att bekämpa cancer! Vi söker nu nästa stjärna till vårt starka juristteam.

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-22
Jurek

Group Legal & Compliance Counsel till Elof Hansson Group

Göteborg
|
Sista ansökningsdag 2024-01-06
Jurek

Nordic Legal & Compliance Manager at Chiesi Pharma

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2024-01-04
Sharp Recruitment & Consultants

Operations Manager till ICA Gruppen

Solna
|
Sista ansökningsdag 2024-01-04
Jurek

Group Compliance Manager to Alfa Laval Group

Lund
|
Sista ansökningsdag 2023-01-01
von Feilitzen & Partners

Bolagsjurist till ikoniskt svenskt varumärke, Stockholm

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-15
Sharp

Legal Counsel till Välinge Innovation

Helsingborg
|
Sista ansökningsdag 2023-12-24
Sharp

Compliance Manager till Nordic Guarantee

Stockholm
|
Sista ansökningsdag 2023-12-24

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Annons